Categories: Stil de viaţă

Cum eliminăm mirosurile corporale neplăcute

Mirosul corporal neplăcută creează o senzație de jenă atât pentru cel în cauză, cât și pentru cei din jurul său.

Cu siguranță ți s-a întâmplat și ție să fii deja transpirat când ai ajuns la birou, deși ai făcut dușul de dimineață, te-ai dat regulamentar cu deodorant și în plus, te-ai și parfumat. Ce facem și cum scăpăm de mirosul corporal neplăcut?

Respirație deloc plăcută

De cele mai multe ori, mirosul neplăcut al gurii numit halitoză provine din cauza lipsei igienei dentare. Explicația este aceea că resturile alimentare rămân între dinți și ușor se formeză placa bacteriană. De aici până la respirația urât mirositoare este un singur pas. De asemenea, halitoza poate să se dezvolte și dacă ai o insuficientă cantitate de salivă, iar gura ta este uscată. Specialiștii spun că saliva are proprietăți antiseptice și ajută foarte mult la curățarea cavității bucale. Totodată, dacă ai obiceiul să fumezi mult, nu trebuie să te miri de mirosul care o să apară. Și bolile gigivale duc la apariția mirosului urât al gurii. Mai grav este că halitoza care există în condițiile în care igiena ta este perfectă poate ascunde boli grave precum sunt: bronșita, diabetul zaharat, tulburări renale sau boli gastrointestinale. Mergi la medic, fă-ți analizele și află ce problemă este în spatele respirației deloc plăcute cu care te lupți.

În lipsa unei probleme medicale, poți să obții o respirație proaspătă astfel: spală-te pe dinți dimineața de două ori.  Folosește dușul bucal, ața dentară. Apă de gură este și ea de ajutor. Dacă ai gura uscată bea cât mai multă apă pe parcursul zilei.

Cum eliminăm transpirația

Medicii spun că mirosul neplăcut este determinat de bacteriile care se dezvoltă în zonele cu transpirație execesivă așa cum este zona axilelor. Poartă haine de bumbac care să permită aerului să circule. Fă duș de câte ori simți nevoia.  Nu te da cu deodorant decât după dus, altfel poți face ca mirosul urât să fie stocat pe piele în loc de a fi îndepărtat. Dacă tot transpiri mai ales excesiv, mergi la medic și află care este cauză pentru a o trata.

Combate mirosul neplăcut al picioarelor

Micozele, încălțămintea prea incomodă, utilizarea ciorapilor care nu sunt din bumbac pot duce la apariția unui miros destul de urât. De aceea, pentru a combate această neplăcere trebuie să te speli zilnic pe picioare. Nu purta aceeași pereche de încălțări 2-3 zile la rând. Înainte de a te încălța pudrează-ți picioarele cu pudră de talc, sau cu un spray antiperspirant. Dacă tot persistă mirosul neplăcut, mergi la medic. Ai toate șansele ca o micoză sau o infecție bacteriană să fie cauză și atunci ai nevoie de un tratament adecvat.

Recent Posts

STUDIU. Condimentul care poate crește riscul de cancer de stomac

STUDIU despre un condiment comun. Consumul excesiv al unui condiment comun poate crește riscul de…

10 ore ago

Horoscop 18 mai. Astrolog: Capricornii pot fi ușor de păcălit. Mare atenție!

Astrologii vin cu veşti surprinzătoare pentru nativii celor 12 zodii. Gemenii pot acționa imoral, Racii…

10 ore ago

Cinci alimente benefice pe care toată lumea trebuie să le consume: Îmbunătățesc funcția rinichilor

O echipă internațională de medici nutriționiști a întocmit o listă cu cinci alimente benefice pentru…

11 ore ago

Totul despre boala rară și gravă care afectează hemoglobina: Tratamentul NU trebuie întrerupt

Talasemia majora este o boală genetica rară și gravă care afectează producerea de hemoglobina, proteina…

11 ore ago

Ce s-a întâmplat în corpul unei femeie care a urmat o dietă strictă

O femeie a urmat o dietă strictă cu apă două săptămâni. Ea a dezvăluit ce…

12 ore ago

De ce să mănânci fructe întregi în loc să bei sucuri. Vezi ce se întâmplă în corp

De ce să mănânci fructe întregi în loc să bei sucuri? Sucurile naturale sunt o…

12 ore ago

Citeste si: