Categories: Stil de viaţă

Cum gestionezi alimentația în perioada Sărbătorilor? Sfaturi prietenoase cu silueta și sistemul digestiv

Din cuprinsul articolului

Perioada Sărbătorilor poate fi un dezastru pentru siluata noastră dacă nu avem grijă la alimentele pe care le consumăm și, de asemenea, la frecvența cu care acestea sunt consumate. Cu atât mai mult, dacă nu consumăm alimentele în mod corespunzător ne putem confrunta cu simptome digestive neplăcute.

Regula nu este să te abții de la minunatele preparate. Cu toate aceste, trebuie să ai grijă la o serie de reguli care te vor ajuta să eviți atât kilogramele în plus, cât și simptomele digestive.

Este indicat să guști câte puțin din fiecare preparat preferat, ca regulă generală. De asemenea, intervalul de timp în care mănânci poate fi un factor important.

Cum mănânci de Sărbători?

Cori Grămescu, expert în nutriție și fitness, dezvăluie câteva sfaturi importante care te vor ajuta să îți gestionezi mai eficient alimentația în perioada Sărbătorilor.

„Contextul este greoi din punct de vedere nutritiv: la noi sărbătorile încep pe 22-23 și se termină pe 7 ianuarie. Și românului îi stă bine la masă, cu veselie, cu prieteni și familie în jur și asta cred că e farmecul nostru: această minunată convivialitate de care e păcat să ne detașăm. Vestea bună e că avem un ghid de supraviețuire și că el e destul de ușor de aplicat. Uite câteva #tipsandtricks de care poți ține cont în perioada ce urmează:

1. Limitează excesul la o singură masă pe zi. Menținând această regula reușim să limităm caloriile consumate, însă cel mai important este că ne ajutăm mintea să conștientizeze ceea ce alegem să mâncăm.

2. Mănâncă întotdeauna micul dejun și asigură-te că e bogat în fibre și proteine.Când mâncăm bine la micul dejun avem ocazia să ne reglăm apetitul pe durata zilei. Practic, ne este mai ușor să mâncăm echilibrat și să ne și satisfacem poftele.

3. Încearcă să mănânci mai ușor la cină. La cină e bine să ne bazăm pe legume și salate ca garnituri și să încercăm să alegem carnea mai slabă.

4. La prânz putem mânca mai multe lucruri la care poftim, însă recomandarea mea e să le mâncăm de poftă, nu de foame.Când mâncam bine la micul dejun avem ocazia să ne reglăm apetitul pe durata zilei. Practic, ne este mai ușor să mâncăm echilibrat și să ne satisfacem poftele fără să ne dăm alimentația peste cap prea tare”, recomandă Cori Grămescu pe o rețea de socializare.

Recent Posts

Ce este boala și de ce apare. Cele 21 de tipuri de boli

Boala este o stare care afectează organismul, provocând o disfuncție sau o alterare a stării…

22 de minute ago

Schimbare majoră pentru toți pensionarii. Șeful Casei de Pensii a făcut anunțul! „Tot istoricul va fi vizibil”

Schimbare majoră pentru toți pensionarii. Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), anunță…

52 de minute ago

Atenție, azi e „Ziua Miracolelor!” Cea mai norocoasă zi din an vine cu bogăție și noroc

Atenție, azi e „Ziua Miracolelor!” Conform astrologiei, sâmbătă, 18 mai 2024, ar putea fi cea…

o oră ago

STUDIU. Condimentul care poate crește riscul de cancer de stomac

STUDIU despre un condiment comun. Consumul excesiv al unui condiment comun poate crește riscul de…

13 ore ago

Horoscop 18 mai. Astrolog: Capricornii pot fi ușor de păcălit. Mare atenție!

Astrologii vin cu veşti surprinzătoare pentru nativii celor 12 zodii. Gemenii pot acționa imoral, Racii…

13 ore ago

Cinci alimente benefice pe care toată lumea trebuie să le consume: Îmbunătățesc funcția rinichilor

O echipă internațională de medici nutriționiști a întocmit o listă cu cinci alimente benefice pentru…

14 ore ago

Citeste si: