sâmbătă, iunie 25, 2022

Perioada Sărbătorilor poate fi un dezastru pentru siluata noastră dacă nu avem grijă la alimentele pe care le consumăm și, de asemenea, la frecvența cu care acestea sunt consumate. Cu atât mai mult, dacă nu consumăm alimentele în mod corespunzător ne putem confrunta cu simptome digestive neplăcute.

Regula nu este să te abții de la minunatele preparate. Cu toate aceste, trebuie să ai grijă la o serie de reguli care te vor ajuta să eviți atât kilogramele în plus, cât și simptomele digestive.

Te-ar mai interesa: Cum arată viitoarea soție a lui George Simion. Ili...

Este indicat să guști câte puțin din fiecare preparat preferat, ca regulă generală. De asemenea, intervalul de timp în care mănânci poate fi un factor important.

Cum mănânci de Sărbători?

Cori Grămescu, expert în nutriție și fitness, dezvăluie câteva sfaturi importante care te vor ajuta să îți gestionezi mai eficient alimentația în perioada Sărbătorilor.

„Contextul este greoi din punct de vedere nutritiv: la noi sărbătorile încep pe 22-23 și se termină pe 7 ianuarie. Și românului îi stă bine la masă, cu veselie, cu prieteni și familie în jur și asta cred că e farmecul nostru: această minunată convivialitate de care e păcat să ne detașăm. Vestea bună e că avem un ghid de supraviețuire și că el e destul de ușor de aplicat. Uite câteva #tipsandtricks de care poți ține cont în perioada ce urmează:

Te-ar mai interesa: Val de căldură cu consecințe grave asupra populați...

1. Limitează excesul la o singură masă pe zi. Menținând această regula reușim să limităm caloriile consumate, însă cel mai important este că ne ajutăm mintea să conștientizeze ceea ce alegem să mâncăm.

2. Mănâncă întotdeauna micul dejun și asigură-te că e bogat în fibre și proteine.Când mâncăm bine la micul dejun avem ocazia să ne reglăm apetitul pe durata zilei. Practic, ne este mai ușor să mâncăm echilibrat și să ne și satisfacem poftele.

Te-ar mai interesa: Dormi cu luminile aprinse? Te poate face diabetic ...

3. Încearcă să mănânci mai ușor la cină. La cină e bine să ne bazăm pe legume și salate ca garnituri și să încercăm să alegem carnea mai slabă.

4. La prânz putem mânca mai multe lucruri la care poftim, însă recomandarea mea e să le mâncăm de poftă, nu de foame.Când mâncam bine la micul dejun avem ocazia să ne reglăm apetitul pe durata zilei. Practic, ne este mai ușor să mâncăm echilibrat și să ne satisfacem poftele fără să ne dăm alimentația peste cap prea tare”, recomandă Cori Grămescu pe o rețea de socializare.

Te-ar mai interesa: Dietă Iulia Albu: Am o singură zi pe săptămână în ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private