Categories: Ştiri sănătate

Cum i-a mers celui mai mare grupul de companii farmaceutice și ce vor să facă pentru a îmbunătăți calitatea vieții pacienților din România

Cum i-a mers celui mai mare grupul de companii farmaceutice și ce vor să facă pentru a îmbunătăți calitatea vieții pacienților din România. Grupul de companii farmaceutice Direct Pharma Logistics încheie primul trimestru din 2024 cu o cifră de afaceri de 11.1 milioane de euro, în creștere cu 13% față de primul trimestru din 2023.

Farmacia clinică dedicată unor grupuri de pacienți cu boli cronice

Direct Pharma Logistics, importator și distribuitor la nivel național, Pharmalink este forța de vânzări și marketing a grupului, iar Farmatop este farmacia clinică dedicată unor grupuri de pacienți cu boli cronice, care necesită tratamente de continuitate, de cel mai înalt nivel și care au nevoie de acces la cele mai inovative soluții pentru tratarea afecțiunilor lor.

Grupul de companii farmaceutice Direct Pharma Logistics, format din Direct Pharma Logistics, Pharmalink și Farmatop, dedicat implementării inovațiilor pe piața medicală și îmbunătățirii vieții pacienților, și-a depășit obiectivele propuse pentru primul trimestru al anului 2024 și își propune noi obiective ambițioase pentru viitor.

Comparativ cu primul trimestru al anului 2023, grupul Direct Pharma Logistics a înregistrat o creștere semnificativă a cifrei de afaceri și a EBITDA. Cifra de afaceri a crescut cu 13%, în timp ce EBITDA a înregistrat o creștere semnificativă, de 21%.

„Aceste rezultate demonstrează succesul nostru în alegerea soluțiilor care răspund cel mai bine nevoilor reale ale pacienților și în a aduce valoare adăugată tratamentelor medicale prin intermediul oamenilor din echipele noastre”, spune Octavian Iacob, Co-fondator Direct Pharma Logistics.

Grupul continuă să își consolideze poziția pe piața farmaceutică, prin inovații semnificative și tratamente de ultimă generație. În decursul acestui trimestru, au fost introduse mai multe produse noi în portofoliul companiei, demonstrând angajamentul său continuu pentru îmbunătățirea calității vieții pacienților din România. Creșterea anuală a portofoliului prin introducerea de produse noi, inovatoare, a fost de la început unul dintre obiectivele grupului.

„Misiunea noastră transcende simpla comercializare de produse. Scopul nostru principal este identificarea și introducerea pe piața farmaceutică a inovațiilor semnificative, care au potențialul de a transforma și îmbunătăți calitatea vieții pacienților. Această filosofie este inima strategiei noastre de dezvoltare și reprezintă un angajament față de sănătatea și bunăstarea comunităților. Performanța financiară nu este decât un rezultat secundar al aprecierii și încrederii pe care pacienții, partenerii noștri și piața le-au acordat produselor și serviciilor noastre”, adaugă Octavian Iacob.

Planurile și estimările grupului pentru viitor

Foto credit: arhiva doctorulzilei.ro

Cu un start solid în primul trimestru al anului 2024, Direct Pharma Logistics este optimist în privința atingerii obiectivelor sale financiare și operaționale pe termen scurt și mediu. Borna de 50 de milioane de euro este următorul obiectiv, alături de menținerea indicatorului EBITDA la nivel de două cifre procentuale și creșterea cifrei de afaceri cu minim 10% anual.

Extindere și inovație

Grupul se angajează să continue să se extindă și să inoveze, aducând soluții terapeutice avansate și de încredere pe piața farmaceutică. Totodată, continuă să investească în colaborări strategice pentru a continua să reprezinte avangarda inovației în domeniul sănătății, cu un impact pozitiv și durabil asupra vieților pacienților.

Planuri de viitor

Pentru viitor, se întrevăd noi linii de business pe piața locală și nu numai, un proces complex de retehnologizare a infrastructurii IT și un proiect pentru construirea unei noi locații pentru depozit, care să poată deservi activitățile grupului în următorii ani.

Recent Posts

Legătura dintre căsătorie și supraviețuire a bolnavilor de cancer. Ce au arătat descoperirile oamenilor de știință

Căsătoria îmbunătățește rata de supraviețuire a bolnavilor de cancer. Importanța sprijinului emoțional și a conexiunii…

4 ore ago

Ce trebuie să știți despre fiecare dintre cele 12 semne astrologice

Ce trebuie să știți despre fiecare dintre cele 12 semne astrologice Zodiacul trasează calea anuală…

4 ore ago

De ce uneori inima ta bate prea repede? Vezi care sunt principalele motive

De ce uneori inima ta bate prea repede? Tahicardia înseamnă că inima bate prea repede. De…

5 ore ago

Care este cel mai bun pentru pielea ta: Acidul glicolic, hialuronic sau salicilic

Care este cel mai bun pentru pielea ta: hialuronic, glicolic sau salicilic. Fiecare dintre ele…

5 ore ago

Remedii care ajuta la scăderea colesterolului fără medicamente

Remedii pentru scăderea colesterolului. Fiecare persoană a auzit cuvântul temut colesterol. Este considerat inamicul numărul…

6 ore ago

Băutură minune te va scăpa de kilogramele în plus, celulită și inflamație

Băutură minune te va scăpa de kilogramele în plus, celulită și inflamație. Dacă ai kilograme…

6 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Tiroidita Hashimoto