Cum îţi dai seama că ai glicemia mare. Simptome de alarmă

Din cuprinsul articolului

Diabetul apare din cauza producției insuficiente de insulină, un hormon care ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Fără acest mecanism cheie, glicemia poate atinge niveluri periculoase. 

Există trei tipuri principale de diabet zaharat, respectiv diabetul zaharat tip 1 care este insulinorezistent, mai exact se vorbește despre dependența de insulină, diabetul zaharat tip 2, care reprezintă aproximativ 90% din cazuri și este asociată cu obezitatea și cel de tip gestațional, care se manifestă la femeile însărcinate mai ales în semestrul 2 sau 3.

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteți face pentru a trăi o viață sănătoasă dacă aveți diabet este să vă controlați glicemia (zahărul din sânge).

Pentru a ne putea da seama dacă avem glicemia mare trebuie să fim atenţia la semnalele de alarmă transmise de corp. În primul rând vom experimenta o sete excesivă și o senzație de gură uscată și bineînțeles nevoia de a urina mai des decât de obicei.

Oboseala și vederea încețoșată sunt si ele simptome pentru glicemie mare. De asemenea, vom experimenta o scădere în greutate și o dificultate de concentrare, atrag atenţia specialiştii citaţi de naturaexpert.ro.

În același timp trebuie să știm faptul că simptomele manifestate de glicemia mare se dezvoltă pe parcursul a mai multor zile sau chiar săptămâni.

Simptomele unei glicemii mari vor ieși la suprafață doar atunci când nivelul glicemiei va crește foarte mult. Alte simptome ale acestei boli sunt apariția unor infecții recurente, a unor dureri la nivelul stomacului și o respirație ce tinde să aibă un miros fructat.

Alimente care scad glicemia rapid

Pentru a putea ține sub control o glicemie ce tinde să fie mare este bine să știm că există alimente care ne ajută să facem acest lucru mai ușor. Este evident faptul că o alimentație sănătoasă ne ținem departe orice fel de afecțiune. Astfel, în cele ce urmează vom expune câteva alimente care scad glicemia rapid.

În primul rând este foarte indicat să introducem în alimentația noastră zilnică alimente bogate în fibre pentru a putea scăpa de kilogramele în plus, dar sunt benefice și când vine vorba de reducerea riscului apariției diabetului. Tot aceste alimente bogate in fibră vor ajuta și întreg sistemul digestiv să funcționeze în parametri optimi.

Printre alimentele care scad glicemia rapid se numără bananele, avocado, merele, capșunile, prunele, fructele de pădure, cartofii dulci, usturoiul, legumele care nu conțin amidon precum broccoli, conopida și legumele cu frunze verzi, fasolea, lintea sau năutul.

Sursă: Unsplash

Este bine să introducem în dieta noastră și cerealele integrale precum pastele, pâinea integrală sau ovăzul, dar și ceea ce numim grăsimi nesaturate, respectiv uleiul de măsține, migdalele, semințele de dovleac sau semințele de in.

Recent Posts

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

8 minute ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

37 de minute ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

o oră ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

2 ore ago

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică