Sari la conținut

Cum îţi dai seama că ai glicemia mare. Simptome de alarmă

Glicemie
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Din cuprinsul articolului

Diabetul apare din cauza producției insuficiente de insulină, un hormon care ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Fără acest mecanism cheie, glicemia poate atinge niveluri periculoase. 

Există trei tipuri principale de diabet zaharat, respectiv diabetul zaharat tip 1 care este insulinorezistent, mai exact se vorbește despre dependența de insulină, diabetul zaharat tip 2, care reprezintă aproximativ 90% din cazuri și este asociată cu obezitatea și cel de tip gestațional, care se manifestă la femeile însărcinate mai ales în semestrul 2 sau 3.

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteți face pentru a trăi o viață sănătoasă dacă aveți diabet este să vă controlați glicemia (zahărul din sânge).

glicemie
Pentru a ne putea da seama dacă avem glicemia mare trebuie să fim atenţia la semnalele de alarmă transmise de corp. În primul rând vom experimenta o sete excesivă și o senzație de gură uscată și bineînțeles nevoia de a urina mai des decât de obicei.

Oboseala și vederea încețoșată sunt si ele simptome pentru glicemie mare. De asemenea, vom experimenta o scădere în greutate și o dificultate de concentrare, atrag atenţia specialiştii citaţi de naturaexpert.ro.

În același timp trebuie să știm faptul că simptomele manifestate de glicemia mare se dezvoltă pe parcursul a mai multor zile sau chiar săptămâni.

Simptomele unei glicemii mari vor ieși la suprafață doar atunci când nivelul glicemiei va crește foarte mult. Alte simptome ale acestei boli sunt apariția unor infecții recurente, a unor dureri la nivelul stomacului și o respirație ce tinde să aibă un miros fructat.

Alimente care scad glicemia rapid 

Pentru a putea ține sub control o glicemie ce tinde să fie mare este bine să știm că există alimente care ne ajută să facem acest lucru mai ușor. Este evident faptul că o alimentație sănătoasă ne ținem departe orice fel de afecțiune. Astfel, în cele ce urmează vom expune câteva alimente care scad glicemia rapid.

În primul rând este foarte indicat să introducem în alimentația noastră zilnică alimente bogate în fibre pentru a putea scăpa de kilogramele în plus, dar sunt benefice și când vine vorba de reducerea riscului apariției diabetului. Tot aceste alimente bogate in fibră vor ajuta și întreg sistemul digestiv să funcționeze în parametri optimi.

Printre alimentele care scad glicemia rapid se numără bananele, avocado, merele, capșunile, prunele, fructele de pădure, cartofii dulci, usturoiul, legumele care nu conțin amidon precum broccoli, conopida și legumele cu frunze verzi, fasolea, lintea sau năutul.

Sursă: Unsplash

Este bine să introducem în dieta noastră și cerealele integrale precum pastele, pâinea integrală sau ovăzul, dar și ceea ce numim grăsimi nesaturate, respectiv uleiul de măsține, migdalele, semințele de dovleac sau semințele de in.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel