Categories: Stil de viaţă

Cum ne îngrijim mâinile și ce creme alegem

Cum ne îngrijim mâinile și ce creme alegem pentru a fi mereu frumoase, hidratate, cu piele fină și catifelată. Iată câțiva pași simpli de urmat:

Destul de agresată de detergenți, dezinfectanți, apă dură etc., pielea mâinilor este destul de afectată zilnic și trebuie să luăm măsuri pentru a le îngriji și proteja.

De pildă, spalarea si dezinfectarea frecventa a mainilor provoaca uscarea severa a pielii. Ar putea parea ca nu exista niciun remediu pentru pielea extrem de crapata si deshidratata, insa o crema de maini buna, aplicata zilnic, va poate salva pielea de la un dezastru total.

Majoritatea persoanelor au tendinta sa-si rasfete tenul cu grija, insa uita sa acorde aceeasi atentie si corpului. Si, desi toate zonele pielii sunt expuse la elemente amenintatoare, anumite zone, precum coatele, genunchii si mainile sunt de multe ori lasate de izbeliste, lucru care provoaca inasprirea si uscarea pielii.

Ei bine, grație combinatiei de peptide, vitamine si antioxidanti, cremele de maini pot hidrata pielea. Cu toate acestea, pentru ca fiecare crema de maini aduce o serie de beneficii, alegerea celei mai bune reprezinta o adevarata provocare.

Ce afectează cel mai mult pielea

Este evident faptul ca mainile se usuca din cauza spalatului excesiv pe maini. Iar de acest lucru s-au convins multi oameni, mai ales in ultimii ani, in timpul pandemiei.

Acest lucru se intampla pentru ca anumite sapunuri contin substante chimice si minerale care deshidrateaza pielea. In plus, la aparitia problemei contribuie si apa dura.

Apa dură

Un lucru pe care multi oameni nu-l iau in considerare este concentratia mare de minerale din apa. Aceste minerale absorb o mare parte din umiditatea naturala a pielii. De aceea, pielea ar putea deveni foarte uscata dupa un dus lung.

Mâncarea pe care o consumăm

Daca doriti sa aveti o piele frumoasa, este esential sa adoptati o alimentatie sanatoasa. O dieta precara, care nu contine uleiuri esentiale, cum ar fi cele de avocado, migdale si peste, ar putea contribui la uscarea pielii. In plus, nu uitati sa beti apa.

Hidratați-vă cât puteți de mult, mai ales vara!

Mai tinere, mai catifelate

Multi oameni nu se spala pe fata fara sa aplice apoi si o crema hidratanta, asa ca de ce sa nu facem acelasi lucru si cu mainile? Mainile ne ajuta sa indeplinim sarcinile zilnice, insa de multe ori le neglijam, lasandu-le fara aparare in fata daunelor din mediul inconjurator.

De aceea, este important sa folosim o crema de maini pentru a reface aspectul mainilor, asigurandu-ne ca arata mai tinere si mai catifelate.

Crema de maini intra in categoria produselor de infrumusetare indispensabile, care trebuie sa fie la indemana oricand. Pielea mainilor este subtire si fragila, fiind supusa zilnic agresiunilor din exterior, de unde si importanta ingrijirii atente cu produse adaptate

Cele mai bune creme de maini sunt cele care contin ingrediente active care au proprietati hidratante, hranitoare, de catifelare si/sau reparatoare.

Ce ingrediente trebuie să conțină cremele de mâini

Pentru a hidrata pielea mainilor, este necesara cresterea continutului de apa cu ajutorul agentilor activi de hidratare precum glicerina, ureea sau acidul hialuronic.

Unele creme contin ingrediente active care hidrateaza inclusiv unghiile si cuticulele, zone care sunt adesea neglijate si totusi foarte supuse uscarii.

Cum alegem corect crema de mâini

Uleiurile grase, cum ar fi cel de avocado, de argan si de migdale dulci, refac pielea uscata. Aceste uleiuri renumite au capacitatea de a retine umiditatea, iar acesta este un criteriu obligatoriu atunci cand cautati cea mai buna crema de maini pentru pielea uscata.

Nimeni nu-și dorește o cremă care să rămână pe piele și să dea un aspect uleios, gras. De aceea, o cremă de mâini pe bază de aloe vera este ideală.

Mai mult, aloe vera are numeroase proprietati care vindeca pielea.

Cel mai probabil ati folosit aloe vera pentru a ameliora o arsura solara grava, insa trebuie sa stiti ca ajuta si crema de maini sa se absoarba rapid in piele.

De asemenea, pentru o hidratare perfectă, puteți adăuga câteva picături de vitamina A, vitamina E și colagen în crema de mâini. Sau le adăugați atunci când o folosiți. Veți observa rapid rezultatele!

Recent Posts

STUDIU. Condimentul care poate crește riscul de cancer de stomac

STUDIU despre un condiment comun. Consumul excesiv al unui condiment comun poate crește riscul de…

10 ore ago

Horoscop 18 mai. Astrolog: Capricornii pot fi ușor de păcălit. Mare atenție!

Astrologii vin cu veşti surprinzătoare pentru nativii celor 12 zodii. Gemenii pot acționa imoral, Racii…

10 ore ago

Cinci alimente benefice pe care toată lumea trebuie să le consume: Îmbunătățesc funcția rinichilor

O echipă internațională de medici nutriționiști a întocmit o listă cu cinci alimente benefice pentru…

11 ore ago

Totul despre boala rară și gravă care afectează hemoglobina: Tratamentul NU trebuie întrerupt

Talasemia majora este o boală genetica rară și gravă care afectează producerea de hemoglobina, proteina…

11 ore ago

Ce s-a întâmplat în corpul unei femeie care a urmat o dietă strictă

O femeie a urmat o dietă strictă cu apă două săptămâni. Ea a dezvăluit ce…

12 ore ago

De ce să mănânci fructe întregi în loc să bei sucuri. Vezi ce se întâmplă în corp

De ce să mănânci fructe întregi în loc să bei sucuri? Sucurile naturale sunt o…

12 ore ago

Citeste si: