Sari la conținut

Atenție, atac cibernetic în România! Puteți rămâne fără bani

Atenție, atac cibernetic în România! Puteți rămâne fără bani. Cine sunt cei vizați și cum operează hackerii. Iată ce trebuie să faceți pentru a fi în siguranță.

Un nou atac cibernetic puternic în România vă poate lăsa fără toți banii în doar câteva minute. Iată cine sunt cei vizați.

Directoratul Național de Securitate Cibernetică – DNSC trage un semnal de alarmă cu privire la un nou atac cibernetic în România. Clienții Netflix sunt vizați.

”Atenție la astfel de mesaje false sosite pe e-mail, în care clienți ai anumitor servicii, precum cei ai Netflix, sunt alertați despre faptul că trebuie să-și valideze încă o dată detaliile de card pentru a păstra subscripția la serviciu!

Mesajul în limba engleză este transmis de pe un domeniu din Olanda și nu are nicio legătură cu compania Netflix.

Citeste si:

Nu accesați link-ul

Accesarea link-ului redirecționează potențiala victimă către un site de phishing.

Pentru a antrena utilizatorii din România să identifice și să evite cele mai întâlnite amenințări din mediul online la adresa utilizatorului obișnuit, DNSC, Poliția Română și Asociația Română a Băncilor, alături de parteneri din zona privată au lansat site-ul www.sigurantaonline.ro. A

cesta este un instrument folositor utilizatorilor de toate vârstele, pe care îl pot folosi pentru a-și îmbunătăți și perfecționa frecvent rutina esențială de securitate cibernetică”, scrie Directoratul Național de Securitate Cibernetică – DNSC pe o rețea de socializare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.