Categories: Stil de viaţă

Cum poți trece peste faptul că soțul te-a înșelat?

Trădarea partenerului este un lucru foarte dureros, care, de cele mai multe ori, duce la destrămarea căsniciei. În mod surprinzător, la vârste mature bărbații sunt mai predispuși la a înșela și a căuta dragostea cu fluturi în stomac.

Care este cauza care îi mână spre aventuri și își asumă riscul de a-și pierde căsnicia? Unii psihologi spun că pentru a-și valida bărbăția, pentru a demonstra că încă mai pot.

În mediul online, o cunoscută bloggeriță din Rusia pe nume Kolotilova Elena Pavlovna, în vârstă de 54 de ani, a împărtășit cu fanii blogului său detalii legate de trădarea soțului ei și postările ei au devenit virale. A povestit pe îndelete cum soțul a înșelat-o în timp ce erau în concediu la Marea Neagră, într-un resort din Bulgaria.

Reacțiile au fost diverse, fiindcă materialul prezenta durere, disperare și lacrimi. Cum poate o femeie să reacționeze atunci când simte că pierde tot? Soțul femeii a considerat că poate începe o nouă viață alături de o femeie mai tânără, deși el avea 60 de ani.

Ce trebuie să faci dacă soțul tău începe să se schimbe. Ce spun psihologii

Specialiștii sunt împotriva conceptului ”stai și rabdă, o să îi treacă”. Psihologii susțin că e bine să îți confrunți soțul, să aveți o discuție deschisă și să te desparți de el, dacă afli că te înșală. Statisticile spun că bărbații nu sunt mari amatori de schimbări și dacă sunt puși în situația de a alege rapid, cel mai adesea se întorc în familie.

Nu crede pe oricine. Nu apleca urechea la toate bârfele, nu-ți bănui soțul degeaba, ci doar atunci când ai niște îndoieli legitime.

Nu faceți crize de isterie! Bărbatul are un instinct de conservare, va alege mereu femeia stăpână pe ea, elegantă, doamnă. Chiar dacă vă vine să vă smulgeți părul din cap, rămâneți stăpână pe situație. O scenă urâtă, ca din mahala, îl va împinge iremediabil în brațele amantei.

Nu vă aruncați în brațele unui alt bărbat. Durerea pierderii soțului nu e o justificare să vă agățați de alt bărbat. Încercați să nu vă pierdeți cumpătul, starea va fi și mai deplorabilă dacă noul iubit nu vă face face să vă simțiți mai bine. Specialiștii compară sentimentul cu o mahmureală. Nu începeți o aventură din răzbunare, o relație armonioasă se construiește pe alte premise.

Și un ultim sfat, nu vă faceți un obicei din a ierta. Iertați o dată, dacă simțiți că este cazul. Dar dacă soțul abuzează de iertarea dv. nu este deloc în ordine. Nu permiteți să fiți în situația în care iertarea devine un obicei frecvent. Deja de la a doua greșeală, înseamnă că acesta îi este comportamentul și că nu se va schimba.

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

9 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

10 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

10 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

11 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

11 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

12 ore ago

Citeste si: