duminică, septembrie 20, 2020

Trădarea partenerului este un lucru foarte dureros, care, de cele mai multe ori, duce la destrămarea căsniciei. În mod surprinzător, la vârste mature bărbații sunt mai predispuși la a înșela și a căuta dragostea cu fluturi în stomac.

Care este cauza care îi mână spre aventuri și își asumă riscul de a-și pierde căsnicia? Unii psihologi spun că pentru a-și valida bărbăția, pentru a demonstra că încă mai pot.

Citește și:

În mediul online, o cunoscută bloggeriță din Rusia pe nume Kolotilova Elena Pavlovna, în vârstă de 54 de ani, a împărtășit cu fanii blogului său detalii legate de trădarea soțului ei și postările ei au devenit virale. A povestit pe îndelete cum soțul a înșelat-o în timp ce erau în concediu la Marea Neagră, într-un resort din Bulgaria.

Reacțiile au fost diverse, fiindcă materialul prezenta durere, disperare și lacrimi. Cum poate o femeie să reacționeze atunci când simte că pierde tot? Soțul femeii a considerat că poate începe o nouă viață alături de o femeie mai tânără, deși el avea 60 de ani.

Citește și:

Ce trebuie să faci dacă soțul tău începe să se schimbe. Ce spun psihologii

Specialiștii sunt împotriva conceptului ”stai și rabdă, o să îi treacă”. Psihologii susțin că e bine să îți confrunți soțul, să aveți o discuție deschisă și să te desparți de el, dacă afli că te înșală. Statisticile spun că bărbații nu sunt mari amatori de schimbări și dacă sunt puși în situația de a alege rapid, cel mai adesea se întorc în familie.

Citește și:

Nu crede pe oricine. Nu apleca urechea la toate bârfele, nu-ți bănui soțul degeaba, ci doar atunci când ai niște îndoieli legitime.

Nu faceți crize de isterie! Bărbatul are un instinct de conservare, va alege mereu femeia stăpână pe ea, elegantă, doamnă. Chiar dacă vă vine să vă smulgeți părul din cap, rămâneți stăpână pe situație. O scenă urâtă, ca din mahala, îl va împinge iremediabil în brațele amantei.

Nu vă aruncați în brațele unui alt bărbat. Durerea pierderii soțului nu e o justificare să vă agățați de alt bărbat. Încercați să nu vă pierdeți cumpătul, starea va fi și mai deplorabilă dacă noul iubit nu vă face face să vă simțiți mai bine. Specialiștii compară sentimentul cu o mahmureală. Nu începeți o aventură din răzbunare, o relație armonioasă se construiește pe alte premise.

Și un ultim sfat, nu vă faceți un obicei din a ierta. Iertați o dată, dacă simțiți că este cazul. Dar dacă soțul abuzează de iertarea dv. nu este deloc în ordine. Nu permiteți să fiți în situația în care iertarea devine un obicei frecvent. Deja de la a doua greșeală, înseamnă că acesta îi este comportamentul și că nu se va schimba.

Parteneri