Categories: Stil de viaţă

Cum prepari cea mai bună mămăligă tradițională cu un truc simplu

Rețetă de mămăligă tradițională. Mămăliga este alimentul tradițional, care înlocuiește cu succes pâinea, se face foarte ușor, doar din două ingrediente, este sățioasă și mult mai naturală decât pâinea din comerț.

Dacă nu vă faceți pâine în casă, mămăliga este un înlocuitor de nădejde. Se poate consuma atât caldă, cât și rece și merge cu orice.

Sunt persoane care aleg drept gustare o felie de mămăligă rece unsă cu magiun de prune, fără zahăr. Iar această combinație le potolește pofta de dulce într-un mod prietenos cu silueta.

Cercetătorii endocrinologi consideră că un consum zilnic de mămăligă scade cu 60% riscul de boli psihice generate de disfuncţii tiroidiene. De asemenea, consumul de mămăligă reglează concentraţia de glucoză în sânge, fiind de folos diabeticilor. Reduce cantitatea de colesterol din sânge, scăzând astfel riscul de ateroscleroză şi, implicit, de infarct.

Mai mult, banala mămăligă revitalizează funcţiile sexuale, în special feminine. Rezultatele cercetărilor româneşti efectuate de antropologi în regiunea Bran-Rucăr (unde mămăliga e mai des pe masa românilor) arată că 9% dintre femeile de peste 65 de ani au avut o activitate ovariană intensă, manifestată şi prin prelungirea vieţii sexuale chiar şi după vârsta de 72 de ani. De asemenea, consumul de mămăligă este răspunzător şi de longevitate.

Așa că, undă verde la mămăligă, doar că trebuie să știm un truc pentru a o prepara corect. Altfel va face cocoloașe și nu va mai fi bună de mâncat.

Iată cum prepari o mămăligă ca la bunica acasă

Pui apă la fiert într-o oală nu înaltă. Presari sare, fiindcă acesta este momentul când pui sarea. Asigură-te că ai cernut mălaiul și că ai la îndemână un tel.

Trucul mămăligii perfecte acum urmează. Când apa sărată fierbe, dai focul mic și adaugi o lingură de ulei de măsline. Apoi începi să torni mălaiul, ușor, treptat și amestecând continuu cu telul!

Este foarte important acest parcurs, doar așa evitați cocoloașele. Când aveți o consistență grosuță, nu ciorbă, puteți schimba telul cu lingura de lemn și continuați să amestecați, pentru a nu se prinde mălaiul de fundul recipientului.

Este bine să lăsați mămăliga pe foc cel puțin 10 minute. Foc mic și amestecați în continuu. Când considerați că aveți textura potrivită și o puteți răsturna, alegeți un tocător de lemn pe care îl puneți ca un capac peste oală și răsturnați mămăliga.

Se poate servi imediat, cu brânză, smântână, lapte, saramură, sarmale, ostropel sau ciulama de ciuperci, constituind o masă delicioasă și sănătoasă.

Recent Posts

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică care poate vindeca orice, mai puțin MOARTEA: Să o luăm preventive. Este anticancerigen…

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică. Cum să prevenim cancerul cu produse naturale. Sfaturile medicului…

3 ore ago

Horoscop 15 mai 2024. Berbec, nu te grăbi să dai un răspuns. Vărsător, te poți confrunta cu mici piedici

Horoscop 15 mai 2024. Nativii din zodia Berbec este sfătuită de astrologi să nu se…

3 ore ago

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce criterii trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce…

4 ore ago

Medic român: Bolile de piele au un impact foarte mare

Bolnavii de cancer de piele au nevoie de consiliere psihologică pentru a face față emoțiilor…

4 ore ago

Cum se pregătesc oamenii de știință pentru o nouă pandemie: Protecție mai largă pentru omenire

Nou modul de protecție împotriva amenințărilor pandemice viitoare. oamenii de știință iau în considerare modul…

5 ore ago

Bucureștiul are un nou Spital de Stomatologie. Unde este situat și ce are în dotare unitatea medicală

Bucureștiul are acum un nou Spital de Stomatologie. Unitatea se află în sectorul 4.  Această…

5 ore ago

Citeste si: