Categories: Stil de viaţă

Cum reușea fostul președinte al României să se mențină în formă. Ce mânca?

Fostul președinte al României era probabil cel mai preocupat de sănătate. Pentru asta, avea un regim alimentar auster.

Cum reușea fostul președinte al României să se mențină în formă. Ce mânca?

Nicolae Ceaușescu, fostul președinte al României, se trezea în fiecare dimineaţă la aproximativ aceeaşi oră. La ora 8 ajungea în biroul său, apoi servea micul dejun, alături de soția sa, Elena Ceauşescu. Prima masă a zilei consta în ouă fierte, o felie de şuncă sau brânză. Nu consuma cafea, ci prefera, în fiecare dimineaţă, ceai cu lapte. Dacă vrei să mănânci ca un președinte, o poți face urmând pasa cu pas meniul lui.

Lui Ceaușescu nu-i plăceau fructele, însă consuma zilnic suc de fructe. Cel mai des, dictatorul comunist bea un suc de grapefruit, după amiază. Urmărit de teama de a nu fi otrăvit, Nicolae Ceauşescu dispunea ca, în deplasările oficiale, să consume mâncarea de acasă, stârnind astfel nedumerirea oficialilor din ţările unde efectua vizitele.

Acest aspect a mai fost însă pus şi pe seama faptului că dictatorul nu a apreciat niciodată preparate exotice şi că regimul diabetic îi impunea un anume tip de alimentaţie, mai ales înainte ca Elena Ceauşescu să-şi dea acordul pentru tratamentul cu insulină.

Care era desertul preferat  al Elenei Ceauşescu?

Preferinţele lor culinare erau tradiţionale. Fosta menajeră a cuplului a mărturisit că a învăţat de la Elena Ceauşescu să prepare colivă, care era desertul ei preferat.

Ceaușescu, mare amator de legume şi verdeţuri

Nicolae Ceauşescu era mare amator de legume şi verdeţuri. Servea cu mare plăcere borş de ştevie, lobodă, piure de urzici. Adesea, bucătarii îi preparau musca de legume cu ou şi smântână, friptură sau cerea salată de roşii cu brânză proaspătă.

Cu toate că era vânător pasionat, dictatorul nu consuma prea multă carne, iar odată cu bolile de care suferea, a fost nevoit să se supună unui regim alimentar strict.

Deși nu se celebrau sărbătorile religioase, cei doi conducători respectau tradiţia în familie. Astfel, celebrau Paştele şi Crăciunul, cu preparate tradiţionale precum sarmale, piftie, salata beof, care era preferata lui Nicolae Ceauşescu.

Deoarece suferea de diabet sever, dulciurile erau rare în meniul său şi atunci când existau erau preparate cu îndulcitori naturali precum siropul de arţar. În ultimii ani, institutele de cercetare au primit drept sarcină studierea şi cultivarea intensivă a steviei, o plantă care are o putere de îndulcire de 300 de ori mai mare decât zahărul, tocmai pentru a veni în sprijinul dictatorului.

Un capitol special în preferinţele culinare îl reprezentau preparatele din peşte – borş, plachie, saramură, potrivit csid.ro.

Recent Posts

Cum se simte oboseala de la cancer. Apare în stadii avansate de boală

Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate,…

13 minute ago

Cine va primi o pensie mai mare cu sume cuprinse între 600 și 1600 lei din septembrie

Pensionarii cu mulți ani de muncă vor beneficia de creșteri semnificative ale pensiilor, între 600…

44 de minute ago

O conversație banală cu fiica lui i-a distrus căsnicia

Căsnicie distrusă după dezvăluirea unui secret teribil. Un bărbat a avut parte de o surpriză…

o oră ago

Ce sume se dau și ce acte sunt necesare pentru pensia pe caz de boală

În România, conform legislației muncii și noii legi a pensiilor, anumite categorii de români vor…

2 ore ago

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

14 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

14 ore ago

Citeste si: