Cum să accelerezi metabolismul și să pierzi mai repede în greutate

Cum să accelerezi metabolismul. Condimentele nu numai că adaugă savoare mâncărurilor, dar au, în același timp, un efect pozitiv asupra sănătății noastre. Un condiment accesibil și ieftin are capacitatea de a accelera metabolismul și de a promova pierderea în greutate.

Piperul negru, condimentul care te va ajuta să-ți reglezi metabolismul

Piper negru

Piperul negru, care este unul dintre ele, este practic indispensabil pe masa noastră și este plin de proprietăți utile. Condimentul ajută la arderea grăsimilor prin accelerarea metabolismului și, de asemenea, protejează împotriva problemelor grave de sănătate.

Este suficient să consumi o jumătate de linguriță din acest condiment pe zi, relatează portalul de sănătate The Health Site.

Proprietăți benefice ale piperului negru

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Piperul negru este cunoscut pentru conținutul său ridicat de antioxidanți, care au capacitatea de a neutraliza efectele radicalilor liberi. Radicalii liberi dăunează celulelor sănătoase. Aceste particule sunt de obicei cauzate de factori precum poluarea aerului, fumul de țigară, lumina soarelui și pot provoca daune grave organismului.

Cercetările arată că problemele asociate cu radicalii liberi excesivi, cum ar fi unele tipuri de cancer, inflamația și îmbătrânirea prematură, pot fi prevenite de antioxidanți. Piperul negru conține un antioxidant puternic numit piperina. Datorită acestui fapt, condimentul poate reduce riscul de boli precum cancerul prin prevenirea efectelor nocive cauzate de radicalii liberi.

Ardeiul are un efect puternic asupra curățării tractului respirator

Studiile au arătat că piperina, găsită în piperul negru, luptă eficient împotriva bolilor de inimă, diabetului și inflamației cronice, mai arată publicația, citând rezultatele cercetărilor publicate în Web Med.

Consumul regulat de piper negru poate reduce inflamațiile existente și poate preveni altele noi. Ardeiul are un efect puternic asupra curățării tractului respirator superior, ajutând să facă față nu numai unei răceli obișnuite, ci și bronșitei. Piperina, care face parte din compoziția condimentului, are un efect expectorant, elimină flegmele din plămâni și ajută la scăderea rapidă a infecției.

Condimentul popular are și un efect pozitiv asupra sistemului digestiv. Piperul negru promovează dezvoltarea bacteriilor bune, întărind astfel sistemul imunitar și protejându-l de diferiți viruși.

Piperina din condiment contribuie, de asemenea, la funcționarea normală a creierului. Studiile au descoperit un efect pozitiv semnificativ asupra bolilor creierului, în special asupra bolii Alzheimer și a bolii Parkinson, a adăugat publicația.

 

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

4 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

5 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

5 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

6 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

6 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

7 ore ago

Citeste si: