Sari la conținut

Dietician: Mănâncă ACEASTĂ gustare seara, pentru a avea parte de un scaun excelent dimineața

toaleta
Sursa foto: arhiva Docotrul Zilei
Cum sa ai un scaun bun

Există o gustare simplă, pe care ar trebui să o mănânci seara pentru a te asigura că ai parte de un scaun ușor în fiecare dimineață, spun experții. Mai mult, este și foarte ușor de pregătit.

Aproximativ 16% dintre adulții americani suferă de constipație, iar la vârsta de peste 60 de ani, acest procent crește până la 33%, conform EatingWell.com.

Ce să mănânci seara, pentru un scaun bun dimineața

Dacă întâmpinați dificultăți la toaletă dimineața, adesea are de-a face cu modul în care mâncați seara. Nu este nevoie să apelați mereu la laxative sau să începeți o detoxifiere la modă. Profesioniștii spun că ați putea să mâncați pur și simplu ridicați o mână de năut.

Dieteticianul Isabel Vasquez a dezvăluit că dușmanul numărul unu al constipației sunt fibrele, iar humusul are fibre din plin.

„Alimentele bogate în fibre ajută la adăugarea de volum și apă în scaun, iar acest lucru ajută alimentele să treacă mai repede prin sistemul dumneavoastră”, a subliniat Vasquez, potrivit nypost.com

Un procent șocant de 95% dintre americani nu primesc suficiente fibre în dieta lor zilnică, a adăugat dieticianul.

Pe lângă gustarea bogată în fibre, ar trebui să beți și multă apă.

Fibrele ajută la atragerea apei în scaun pentru a facilita trecerea, dar dacă nu există suficientă apă pentru a face acest lucru, poate duce la o rezervă suplimentară”, a avertizat Vasquez.

„Deci este esențial să creșteți aportul de lichide pe măsură ce mâncați mai multe fibre.”

Gustarea recomandată de dietician este extrem de ușor de preparat.  Trebuie doar să deschideți o cutie de năut, să-l asezonați și să-l lăsați câteva minute în cuptor.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel