Categories: Expertul zilei

Cum să ai un tranzit intestinal bun. Nutriționist: 4 reguli de aur

Cum să ai un tranzit intestinal bun. Nutriționist: 4 reguli de aur

Cea mai mare parte a digestiei se desfășoară la nivelul intestinelor și mai puțin la nivelul stomacului. Deasemenea, se știe că deplasarea bolului alimentar poartă denumirea de tranzit intestinal. În această perioadă agitată, cei mai mulți dintre noi avem un stil de viață nesănătos.

Prin urmare, din cauza vieții agitate, dar și a anumitor afecțiuni, tranzitul intestinal poate fi afectat. Printre aceste urmări pot fi constipația, diareea, balonarea, gazele și durerile abdominale, dar și sindromul intestinului iritabil.

Cori Grămescu, coach de lifestyle și nutriție, a prezentat pe contul său de Facebook câteva reguli pentru funcționarea corectă a tranzitului intestinal.

Cum să ai un tranzit intestinal bun. Cori Grămescu prezintă 4 reguli de aur

Sunt câteva alimente care te ajută să îţi menţii starea de sănătate şi care totodată au efecte benefice asupra tranzitului intestinal, dar sunt și alte aspecte, bine de știut, legate de masă, activitate.
1. Hidratare optimă
În primul rând, pentru a avea un tranzit intestinal bun este esenţial să asigurăm un nivel optim de hidratare. Consumă cel puţin 2 litri de apă pe zi şi evită băuturile diuretice – ceaiuri de slăbit sau pentru eliminarea retenției de apă, cafea în exces, alcool.
2. Activitate fizică regulată
Activitatea fizică moderată şi regulată face minuni atât pentru muşchi, cât şi pentru întreţinerea unei digestii sănătoase. Nu uita de cele minim 30 de minute de mişcare zilnică, pentru a avea o stare bună de sănătate fizică.
3. Alimente pentru o digestie optimă
Include în alimentaţia ta zilnică seminţe de in şi de quinoa, precum şi fibre solubile din konjac pentru o digestie optimă. Chiar dacă par nişte ingrediente exotice, fac minuni pentru digestie.
4. Program regulat
Nu în ultimul rând, e important să ai un program regulat de mese. Un tranzit intestinal bun se creează şi se întreţine printr-un program regulat de mâncare, somn şi un ritm constant al defecaţiei.
E important să mergi la toaletă atunci când simţi nevoia să o faci, iar dacă ai deja probleme cu constipaţia încearcă să construieşti un reflex mergând la toaletă în fiecare zi, la aceeaşi ora dimineaţă şi seară, încercând timp de 10 minute să ai scaun. Acest aspect al “antrenamentului digestiv” este cel mai adesea ignorant în contextual unei vieţi foarte aglomerate, dar e un instrument foarte util în combaterea constipaţiei şi asigurarea unui tranzit digestiv corect

 

Recent Posts

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

16 minute ago

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

o oră ago

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

2 ore ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

2 ore ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică