vineri, februarie 3, 2023

Spitalul Militar Central e emis un comunicat de presă privind starea de sănătate a pacienților care au fost transferați în urma incendiului de la Matei Balș.

Doi dintre pacienții răniți în incendiul de la Spitalul „Matei Balș”, transferați și internați la Formațiunea medicală de nivel ROL 2 de la Institutul „Ana Aslan” din Otopeni au fost externați marți, 2 februarie.

Cei doi pacienți internați în Secția Terapie Intensivă a Spitalului Universitar de Urgență Militar Central “Dr. Carol Davila” (SUUMC) se află, în continuare, în stare gravă, fiind intubați și ventilați mecanic. Unul dintre pacienți este încă pozitiv la testele RT PCR efectuate, iar cel de-al doilea s-a negativat la COVID-19.

Te-ar mai interesa: Amestec băbesc pentru bronșită. Tratamentul se țin...

Familiile sunt în contact permanent cu echipele medicale implicate în tratamentul celor doi pacienți.

În ceea ce privește numărul deceselor, acestea s-au ridicat la 9.

În această dimineață s-a înregistrat decesul unei femei de 70 de ani, care a fost transferată la Spitalul de Urgență „Prof. Dr. Dimitrie Gerota”, conform Mediafax.

Pacienta era în stare gravă, intubată, avea comorbidități și era diagnosticată cu infecția SARS-CoV-2.

Ancheta medico-legală va stabili cauzele decesului, conform Ministerului Sănătății.

Ministrul Sănătății a anunțat că la sfârşitul săptămânii viitoare vor fi anunţate măsuri în urma anchetei de la Institutul „Matei Balş”.

„Nu știm încă cu exactitate cauza de la Matei Balș, dar ceea ce este clar este că pandemia și tratamentul necesar pentru pacienții cu COVID-19 au pus o presiune suplimentară asupra personalului și asupra infrastructurii din acele spitale care tratează pacienți cu boala COVID-19.

Te-ar mai interesa: Ce s-a întâmplat, de fapt, între Florin Piersic și...

Sunt mulți pacienți care au nevoie de oxigen, acesta fiind principalul medicament pentru acești pacienți, ceea ce face ca securitatea la incendiu în special, dar nu numai, să fie deosebit de dificilă în multe spitale din țară. Vom anunța la sfârșitul săptămânii viitoare măsuri vizavi de ceea ce s-a constatat deja, respectiv de ceea ce o să se constate după ancheta de la Matei Balș”, a spus el.

Te-ar mai interesa: Dorian Popa, pe masa de operație! Probleme serioas...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private