Cum să identificăm prediabetul? Semnele care ne alertează

Diabetul de tip II este o boală gravă cu un impact sever asupra sănătății celor care au fost diagnosticați cu boala. Spre deosebire de alte forme de diabet, mai mulți factori ai stilului de viață joacă un rol important în originea acestuia.

Cum să identificăm prediabetul? Semnele care ne alertează

Din acest motiv, este vital să ascultăm organismul și să știm că se pot identifica semnele timpurii care indică faptul că putem fi expuși riscului de a dezvolta această problemă, pentru a le schimba înainte ca daunele să fie mai mari. Acest set de semne este cunoscut sub numele de prediabet.

Ce este prediabetul?

Prediabetul este de fapt o glicemie mai mare decât în ​​mod normal, dar nu suficient de mare pentru a fi considerat diabet de tip 2. Până în acest moment, este posibil să înceapă deja deteriorarea pe termen lung a diabetului. Mai mult, este esențial să se acționeze asupra factorilor modificabili care pot cauza, contribui sau agrava starea.

 

Deși trebuie avut în vedere faptul că antecedentele familiale și genetica joacă un rol important, factorii care cresc considerabil riscul de a suferi de diabet de tip II sunt supraponderalitatea, alimentația nesănătoasă, stilul de viață inactiv, consumul de tutun, hipertensiune arterială, niveluri scăzute de colesterol HDL (colesterol „bun”), niveluri ridicate de trigliceride în sânge, vârstă înaintată, diabet gestațional la femei, sindrom de ovar polichistic și apnee obstructivă de somn.

Simptome

Prediabetul nu prezinta niciun simptom, sau în orice caz o ușoară înnegrire a pielii in zone precum gâtul, axilele sau zona inghinala. Datorita nespecificitatii acestei afectiuni, modalitatea de depistare a prediabetului este efectuarea periodica a unor analize, mai ales daca sunt prezenți mai mulți factori de risc.

Pe măsură ce prediabetul progresează spre diabet de tip II , pot apărea alte simptome, cum ar fi:

  • Senzația de sete mărită
  • Urinare frecventă
  • Senzațe de foame
  • Oboseală
  • Vedere încețoșată
  • Amorțeală sau furnicături în picioare sau mâini
  • Infecții frecvente
  • Apariția unor răni care necesită timp pentru a se vindeca
  • Scăderea în greutate neintenționată

Modul de a aborda prediabetul pentru a preveni evoluția acestuia la diabet este să ai grijă de acele aspecte ale stilului tău de viață care cresc riscul ca acest lucru să se întâmple.

Astfel, va fi necesar să se acționeze asupra alimentației , care ar trebui să fie bogată în fructe, legume, nuci, cereale integrale, leguminoase și ulei de măsline; adică sărac în grăsimi și calorii și bogat în fibre. De asemenea, este convenabil să creșteți, pe cât posibil, activitatea fizică; Intre aceste doua masuri se poate obtine o reducere considerabila a excesului de greutate.

La fel, medicul poate recomanda alte masuri precum renuntarea la fumat sau chiar unele medicamente precum metformina sau altele pentru controlul colesterolului si hipertensiunii arteriale, potrivit 20minutos.es.

 

Recent Posts

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

36 de minute ago

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

o oră ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

2 ore ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

2 ore ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică