Sari la conținut

Efectele secundare SECRETE ale consumului de castraveți

În timp ce ronțăiți castraveți în salată, există numeroase beneficii pentru sănătate asociate cu consumul de castraveți pe care poate nici nu le realizați. Cu toate acestea, există și alte câteva efecte secundare de care trebuie să fii mai precaut, dacă ai probleme cu stomacul.

Poate ajuta la prevenirea diabetului

Atunci când încerci să eviți diabetul, cel mai bine este să începi să îți ajustezi fin dieta – evită carbohidrații foarte procesați, renunță la băuturile zaharoase și limitează carnea roșie, potrivit healthline.com.

Efectele secundare SECRETE ale consumului de castraveți

În plus față de aceste alegeri alimentare, este de asemenea important să începi să mănânci mai multe alimente cu un indice glicemic scăzut. Cu cât indicele glicemic este mai mare, cu atât mai mult va crește glicemia unei persoane după ce îl mănâncă.

Castraveții au un indice glicemic de 15, ceea ce îl face un aliment cu un număr relativ scăzut.

Consumul de alimente cu un indice glicemic scăzut poate ajuta la reducerea rezistenței la insulină, ceea ce, la rândul său, ajută la reducerea riscului de diabet de tip 2.

 Castraveții, sursă de hidratat

Tot ce ai nevoie pentru a fi mai hidratat pe timpul verii este să iei o gustare cu câteva felii de castravete.

Potrivit unui studiu realizat în rândul populației franceze și britanice și publicat de Nutrients, castraveții sunt compuși în proporție de peste 95% din apă – ceea ce înseamnă că, pe lângă o gustare crocantă, te hidratezi.

Puteți pierde în greutate

Unele persoane caută dieta perfectă care să îi ajute să slăbească. Un pas care ar trebui făcut este adăugarea de castraveți în dietă. Sunt un aliment sănătos care ajută la promovarea pierderii în greutate.

Conțin doar 16 calorii într-o porție de castraveți, ceea ce înseamnă că alimentul are o densitate energetică scăzută.

Mai mult, datorită conținutului ridicat de apă, castraveții sunt extrem de sățioși, rămânând în același timp săraci în calorii, ceea ce îi face o gustare excelentă pentru oricine dorește să slăbească. Mai ales dacă îi asortezi cu o salată de hummus sau guacamole!

Ajută la prevenirea constipației

Pe lângă apa și fibrele pe care le găsești în castraveți, nu este de mirare că aceștia ajută la prevenirea constipației.

Într-un studiu publicat în Fitoterapia de la Universitatea Jadavapur, se spune că semințele de castravete ajută la „prevenirea constipației”. În plus, acestea au un „efect de răcire” asupra organismului, potrivit studiului.

Colegiul de Medicină al Universității de Stat din Pennsylvania recomandă adăugarea de castraveți într-o varietate de feluri de mâncare pentru a ajuta la ameliorarea constipației.

Exces de gaze

Pe lângă aspectul pozitiv al consumului de castraveți, un dezavantaj este că această legumă poate duce și la un oarecare exces de gaze.

Potrivit UC Davis, castraveții conțin cucurbitacin, un compus care se găsește în alte fructe și legume, inclusiv în dovleac și pepene verde. Cucurbitacina are ca rezultat gustul amar găsit în castraveți și, de asemenea, este cauza gazelor și a indigestiei. Aceste simptome neplăcute pot apărea dacă mâncați prea mulți castraveți odată.

Poate preveni balonarea

Datorită conținutului mare de apă, castraveții sunt extraordinari pentru a te menține hidratat, dar sunt, de asemenea, foarte buni pentru a ajuta la eliminarea retenției excesive de apă, ceea ce înseamnă că vei evita balonarea după ce mănânci castraveți.

„Castraveții sunt bogați în nutrienți specifici care ajută la eliminarea retenției de apă, a inflamației și, în cele din urmă, a balonării”, spune nutriționistul Lisa Richards, autoarea cărții The Candida Diet.

Richards spune că sunt buni și pentru o serie de alte probleme ale stomacului.

„Conținutul lor de fibre promovează o bună sănătate intestinală și mișcările intestinale”, spune Richards.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel