Categories: Stil de viaţă

Cum să ne preparăm în casă BALSAM de buze, mai sănătos și mai ieftin decât cel din comerț

Tot mai multe produse de îngrijire și frumusețe pot fi realizate acasă, pentru că apar tot mai multe surse de ingrediente garantat naturale.

Vă propunem câteva rețete simple, ca să vă puteți prepara singură acasă un balsam de buze cu aromele preferate, folosind ca bază ceara de albine.

Proporția dintre ceara de albine și uleiul vegetal lichid este de 1:3. Ea se mai poate modifica, iarna, de exemplu, când avem nevoie de o consistență mai moale.

Cele mai bune uleiuri vegetale pentru prepararea balsamului sunt cel de măsline, de ricin, de nucă de cocos, de migdale sau din sâmburi de struguri (care hidratează), de levănțică (antibacterian și ușor analgezic).

Pentru un aspect mai delicat, puteți folosi unt de cacao sau unt de shea. Metoda de preparare este aceeași: se pun la topit, în baie de aburi, ceara și apoi uleiurile. Se omogenizează, apoi se îndepărtează de la căldură. Se adaugă apoi uleiurile aromate sau alte ingrediente și se amestecă energic. Se toarnă imediat, dintr-o mișcare, în recipientul dedicat.

Ce ingrediente vă trebuie atunci când doriți să vă preparați acasă balsamul de buze

Cacao și mentă. O lingură de unt de cacao, două linguri de ulei de măsline, o lingură de ulei de avocado, o lingură jumătate de ceară de albine, 12-15 picături de ulei esențial de mentă, câteva picături de vitamina E naturală.

Cocos și lime. O lingură de ulei de cocos virgin, două linguri de ulei de floarea soarelui, o linguriță și jumătate de ceară de albine, 15 picături de ulei esențial de lime, 15 picături de vitamina E naturală.

Portocale și mandarine. O lingură de ulei de cocos, , două linguri de ulei de floarea soarelui, o linguriță și jumătate de ceară de albine, 10 picături de ulei esențial de portocale (distilat), 5 picături de ulei esențial de mandarine, 15 picături de vitamina E naturală.

Lămâie și trandafiri. O lingură de ulei de cocos, două linguri de ulei de măsline, o lingură și jumătate de ceară de albine, o picătură de ulei esențial de trandafiri, 10 picături de ulei esențial de lămâie, 15 picături de vitamina E naturală.

Cu un balsam de buze făcut doar din ingrediente naturale, buzele dv. vor arăta splendid și vor fi îngrijite într-un mod natural.

Recent Posts

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

28 de minute ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

59 de minute ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

o oră ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

2 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

2 ore ago

19 mai 2022. Sfântul Mucenic Patrichie, mare vindecător de boli. Rugăciunea în această zi îți aduce alinare și te scapă de necazuri

În ziua de 19 iunie, creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Mucenic Patrichie, episcopul Prusiei…

3 ore ago

Citeste si: