marți, august 3, 2021

Tot mai multe produse de îngrijire și frumusețe pot fi realizate acasă, pentru că apar tot mai multe surse de ingrediente garantat naturale.

Vă propunem câteva rețete simple, ca să vă puteți prepara singură

acasă un balsam de buze cu aromele preferate, folosind ca bază ceara de albine.

Proporția dintre ceara de albine și uleiul vegetal lichid este de 1:3. Ea se mai poate modifica, iarna, de exemplu, când avem nevoie de o consistență mai moale.

Cele mai bune uleiuri vegetale pentru prepararea balsamului sunt cel de măsline, de ricin, de nucă de cocos, de migdale sau din sâmburi de struguri (care hidratează), de levănțică (antibacterian și ușor analgezic).

Pentru un aspect mai delicat, puteți folosi unt de cacao sau unt de shea. Metoda de preparare este aceeași: se pun la topit, în baie

de aburi, ceara și apoi uleiurile. Se omogenizează, apoi se îndepărtează de la căldură. Se adaugă apoi uleiurile aromate sau alte ingrediente și se amestecă energic. Se toarnă imediat, dintr-o mișcare, în recipientul dedicat.

Ce ingrediente vă trebuie atunci când doriți să vă preparați acasă balsamul de buze

Cacao și mentă. O lingură de unt de cacao, două linguri de ulei de măsline, o lingură de ulei de avocado, o lingură jumătate de ceară de albine, 12-15 picături de ulei esențial de mentă, câteva picături de vitamina E naturală.

Cocos și lime. O lingură de ulei de cocos virgin,

două linguri de ulei de floarea soarelui, o linguriță și jumătate de ceară de albine, 15 picături de ulei esențial de lime, 15 picături de vitamina E naturală.

Portocale și mandarine. O lingură de ulei de cocos, , două linguri de ulei de floarea soarelui, o linguriță și jumătate de ceară de albine, 10 picături de ulei esențial de portocale (distilat), 5 picături de ulei esențial de mandarine, 15 picături de vitamina E naturală.

Lămâie și trandafiri. O lingură de ulei de cocos, două linguri de ulei de măsline, o lingură și jumătate de ceară de albine, o picătură de ulei esențial de trandafiri,

10 picături de ulei esențial de lămâie, 15 picături de vitamina E naturală.

Cu un balsam de buze făcut doar din ingrediente naturale, buzele dv. vor arăta splendid și vor fi îngrijite într-un mod natural.

Ultimele stiri

Parteneri