Categories: Stil de viaţă

Cum să obții abdomenul perfect după naștere sau slăbire excesivă. Află ce tip de abdominoplastie ți se potrivește!

Operația de abdominoplastie este varianta optimă de remodelare și îmbunătățire a aspectul abdominal. Intervenția chirurgicală urmărește înlăturarea grăsimii și excesul de piele din zona abdominală.

Dr. Hussein Shamieh, medic specializat în chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reparatorie ne vorbește despre tipurile abdominoplastie.

“Abdominoplastia este de mai multe tipuri, iar cel potrivit fiecărui pacient este decis de către medic. În funcție de caz se poate varia de la o mini abdominoplastie cu incizie mică (de aproximativ mărimea unei incizii de cezariană) până la o abdominoplastie extinsă.

De cele mai multe ori, tipul extins include o liposucție totală combinată cu un lifting de coapse și o remodelare corporală majoră. De obicei, la aceast tip de abdominoplastie apelează pacienți care au avut pierderi masive de greutate, într-o perioadă scurtă”, explică Dr. Hussein Shamieh.

Pentru a veni în sprijinul celor interesați, chirurgul estetician detaliază cele 6 tipuri de abdominoplastie și explică cui se adresează.
„Prima ar fi mini abdominoplastia, care se realizează cu incizie mică și fără repoziționare de buric. Această intervenție este potrivită persoanelor cu surplus minim de grăsime și piele, în zona abdominală.
Urmează abdominoplastia simplă, care necesită repoziționarea buricului. Intervenția necesită excezia, eliminarea surplusului de piele și grăsime și repoziționarea ombilicului. Procedura este recomandată pacienților cu surplus de piele, dar fără depozite de grăsime.

Cel de-al treilea tip este abdominoplastia cu lipoaspirație, metodă indicată pacienților cu depozite de grăsime și surplus de piele. În acest caz se va realiza și o repoziționare a ombilicului.

Abdominoplastia completă cu plicatura (împachetarea mușchilor), urmărește întărire mușchilor și peretelui abdominal și presupune inclusive o liposucție și repoziționare ombilicală.
În ceea ce privește abdominoplastia extinsă, vorbim despre o operație complexă, care presupune realizarea unor incizii late până la flancuri, respectiv șolduri.
În abdominoplastia 360 de grade (body plasty) incizia este circumferențială, respectiv în jurul corpului (spate+abdomen). Ea constă în excizia surplusului de piele din zona spatelui, abdomenului și flancuri”, spune medicul estetician.

Cui se adresează operația de abdominoplastie

„În primul rând, trebuie precizat faptul că abdominoplastia este o intervenție chirurgicala majoră, care implică anestezie generală sau sedare intravenoasă. Există și o perioadă de recuperare.

Candidatul ideal pentru abdominoplastie este persoana cu o sănătate bună și greutate stabilă. Când pacientul este sănătos și prezintă un surplus de piele sau un strat de grăsime abdominală inestetică poate apela la această operație.
Abdominoplastia se recomandă post sarcină, femeilor care au rămas cu vergeturi sau surplus de piele (piele hiperlaxa), după perioada maternității.

Persoanele care au suferit variații de greutate, într-un timp foarte scurt. Mai exact, pacienților care au realizat o operație gastric sleeve sau au ținut o dietă agresivă.
Totodată, pot apela la abdominoplastie pacienții cu ptoza moderată, cei care prezintă țesut lăsat, ca urmare a avansării în vârstă și post intervenții chirurgicale anterioare.

În cazul femeilor care au pielea afectată de la sarcini, unde mușchii abdominali s-au slăbit, noi apelăm la varianta cu sutură de diastază abdominală. Mai exact, facem legătura musculatură abdominală ca să întărim peretele abdominal și să îi îmbunătățim aspectul abdominal. Efectul este dublu. Se obține îmbunătățirea funcției și acel „corp de viespe”. Precizez că pacienților supraponderali sau cu obezitate moderată, care nu prezintă ptoză abdominală, piele lăsată, li se recomandă lipoaspirația simplă”, a conchis Dr. Hussein Shamieh.

Recent Posts

Bolile care te pot scoate mai repede la pensie. Condițiile de îndeplinit

În ceea ce privește pensionarea medicală sau pensionare pe caz de boală, înseamnă că o…

1 minut ago

Programul „Litoralul pentru toți” vine cu reduceri de peste 70%. Stațiunea unde o noapte de cazare poate costa 35 de lei

Programul "Litoralul pentru toți" se află în prezent la cea de-a 44-a ediție și rămâne…

21 de minute ago

În ce condiții pensionarii pot cumpăra medicamente cu CARDUL de ALIMENTE?

În România, peste 2.700.000 milioane de persoane, cu precădere pensionari, primesc un ajutor din partea…

40 de minute ago

Meteorologii au dat ALERTA: Fenomen PERICULOS deasupra României!

Meteorologii anunţă că un nou val de praf saharian va ajunge deasupra României, începând de…

o oră ago

Tratament revoluţionar pentru reducerea atacurilor severe de astm

Un medicament experimental și-a atins obiectivul principal de a reduce atacurile de astm în două…

o oră ago

INTERZIS la tatuaje pentru anumite persoane! Ce decizie a luat Ministerului Sănătăţii?

Saloanele specializate nu au dreptul să facă proceduri de tatuare cosmetică şi artistică persoanelor sub…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Transplant pulmonar