miercuri, septembrie 28, 2022

Operația de abdominoplastie este varianta optimă de remodelare și îmbunătățire a aspectul abdominal. Intervenția chirurgicală urmărește înlăturarea grăsimii și excesul de piele din zona abdominală.

Dr. Hussein Shamieh, medic specializat în chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reparatorie ne vorbește despre tipurile abdominoplastie.

“Abdominoplastia este de mai multe tipuri, iar cel potrivit fiecărui pacient este decis de către medic. În funcție de caz se poate varia de la o mini abdominoplastie cu incizie mică (de aproximativ mărimea unei incizii de cezariană) până la o abdominoplastie extinsă.

Te-ar mai interesa: Poți simți asta? Două senzații în picioarele tale ...

De cele mai multe ori, tipul extins include o liposucție totală combinată cu un lifting de coapse și o remodelare corporală majoră. De obicei, la aceast tip de abdominoplastie apelează pacienți care au avut pierderi masive de greutate, într-o perioadă scurtă”, explică Dr. Hussein Shamieh.

Pentru a veni în sprijinul celor interesați, chirurgul estetician detaliază cele 6 tipuri de abdominoplastie și explică cui se adresează.
„Prima ar fi mini abdominoplastia, care se realizează cu incizie mică și fără repoziționare de buric. Această intervenție este potrivită persoanelor cu surplus minim de grăsime și piele, în zona abdominală.
Urmează abdominoplastia simplă, care necesită repoziționarea buricului. Intervenția necesită excezia, eliminarea surplusului de piele și grăsime și repoziționarea ombilicului. Procedura este recomandată pacienților cu surplus de piele, dar fără depozite de grăsime.

Te-ar mai interesa: Oamenii de știință au descoperit ce provoacă Alzhe...

Cel de-al treilea tip este abdominoplastia cu lipoaspirație, metodă indicată pacienților cu depozite de grăsime și surplus de piele. În acest caz se va realiza și o repoziționare a ombilicului.

Abdominoplastia completă cu plicatura (împachetarea mușchilor), urmărește întărire mușchilor și peretelui abdominal și presupune inclusive o liposucție și repoziționare ombilicală.
În ceea ce privește abdominoplastia extinsă, vorbim despre o operație complexă, care presupune realizarea unor incizii late până la flancuri, respectiv șolduri.
În abdominoplastia 360 de grade (body plasty) incizia este circumferențială, respectiv în jurul corpului (spate+abdomen). Ea constă în excizia surplusului de piele din zona spatelui, abdomenului și flancuri”, spune medicul estetician.

Te-ar mai interesa: Atenție! Noi modificări la calculul facturilor de ...

Cui se adresează operația de abdominoplastie

„În primul rând, trebuie precizat faptul că abdominoplastia este o intervenție chirurgicala majoră, care implică anestezie generală sau sedare intravenoasă. Există și o perioadă de recuperare.

Candidatul ideal pentru abdominoplastie este persoana cu o sănătate bună și greutate stabilă. Când pacientul este sănătos și prezintă un surplus de piele sau un strat de grăsime abdominală inestetică poate apela la această operație.
Abdominoplastia se recomandă post sarcină, femeilor care au rămas cu vergeturi sau surplus de piele (piele hiperlaxa), după perioada maternității.

Te-ar mai interesa: 3 motive să-ți faci asigurare privată de sănătate...

Persoanele care au suferit variații de greutate, într-un timp foarte scurt. Mai exact, pacienților care au realizat o operație gastric sleeve sau au ținut o dietă agresivă.
Totodată, pot apela la abdominoplastie pacienții cu ptoza moderată, cei care prezintă țesut lăsat, ca urmare a avansării în vârstă și post intervenții chirurgicale anterioare.

În cazul femeilor care au pielea afectată de la sarcini, unde mușchii abdominali s-au slăbit, noi apelăm la varianta cu sutură de diastază abdominală. Mai exact, facem legătura musculatură abdominală ca să întărim peretele abdominal și să îi îmbunătățim aspectul abdominal. Efectul este dublu. Se obține îmbunătățirea funcției și acel „corp de viespe”. Precizez că pacienților supraponderali sau cu obezitate moderată, care nu prezintă ptoză abdominală, piele lăsată, li se recomandă lipoaspirația simplă”, a conchis Dr. Hussein Shamieh.

Te-ar mai interesa: Ceaiul bogat în vitamine cu efecte anticancer! Mer...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private