Categories: Stil de viaţă

Cum să slăbești rapid fără să te înfometezi

Persoanele care îşi doresc să slăbească trebuie să urmeze o dietă echilibrată, bogată în proteine, să consume ouă, peşte şi carne, astfel având mai multe şanse să piardă în greutate, decât dacă mănâncă în funcţie de un număr prestabilit de calorii, se arată într-un studiu recent.

Având în vedere faptul că organismul uman consideră mai importante proteinele decât carbohidraţii şi grăsimile, cei care urmează o dietă cu un număr scăzut de proteine sunt mai predispuşi să consume mai multe alimente din celelalte două grupuri pentru a ajunge la nivelul de energie dorit.

În ultimii 60 de ani, consumul de alimente bogate în proteine a scăzut în ţările din Vest, iar cercetătorii sunt de părere că această situaţie reprezintă cauza pentru creşterea numărului persoanelor care suferă de obezitate.

„Ne putem folosi de aceste informaţii pentru a ajuta la gestionarea şi prevenirea obezităţii, asigurându-ne că alimentele pe care le consumăm au un nivel de proteine suficient pentru a ne satisface apetitul”, a declarat profesorul de nutriţie David Raubenheimer, de la Universitatea din Sydney, cel care a condus acest studiu.

Cu toate acestea, Raubenheimer a avertizat că aceste diete ar putea conduce la mai multe probleme de sănătate, de aceea este important ca fiecare persoană să aibă în vedere un echilibru nutriţional.

„De asemenea, noi trebuie să obţinem un echilibru corect de carbohidraţi. Dietele bogate în proteine ar putea să ne ajute să slăbim, dar, în cazul în care implică alte dezechilibre, alte probleme de sănătate vor apărea”, a mai spus David Raubenheimer.

Proteinele nu reprezintă doar o sursă de energie, ci sunt esenţiale şi pentru o creştere sănătoasă, pentru repararea ţesuturilor corpului, precum muşchii, inima, organele interne şi pielea.

Echipa profesorului Raubenheimer a studiat viaţa babuinilor care trăiesc la marginea aşezărilor umane şi a descoperit că, indiferent că aceştia consumă diferite combinaţii de mâncare în fiecare zi, maimuţele obţineau un echilibru nutriţional, în care 20% din energia lor provenea din proteine.

Cercetătorii au concluzionat că nu este atât de important ca o persoană care îşi doreşte să slăbească să numere caloriile din alimentele consumate, ci este mult mai eficient să urmeze o dietă echilibrată, în care să fie incluse alimente bogate în proteine, dar şi carbohidraţi şi grăsimi.

Totodată, cercetătorii consideră că o regulă esenţială pentru o alimentaţia sănătoasă este evitarea consumului de alimente procesate.

Recent Posts

Recomandăroi pentru evitarea toxiinfecţiilor alimentare: Oamenii să fie atenți

Recomandăroi pentru evitarea toxiinfecţiilor alimentare! În această perioadă, inspectorii sanitar-veterinari afirmă că riscul apariţiei toxiinfecţiilor…

14 minute ago

Ce pot mânca de Paște diabeticii. Medic: Se pot bucura de răsfățuri de sărbători fără a-și pune sănătatea în pericol

Ce pot mânca de Paște cei diagnosticați cu diabet. Un medic spune că „se pot…

44 de minute ago

Medici: Digestia va fi pusa la grea încercare în perioada sărbătorilor pascale

Medici: Digestia va fi pusa la grea încercare în perioada sărbătorilor pascale Piețele și magazinele…

o oră ago

Cancerul hepatic

Cancerul hepatic, una dintre cele mai mortale afecțiuni. Simptome care apar imediat după ce mănânci…

2 ore ago

Gura Siriului, una dintre destinaţiile preferate ale turiştilor! Obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratați

Gura Siriului, una dintre destinaţiile preferate ale turiştilor! Obiectiv pe care nu ar trebui sa-l…

2 ore ago

Trusa de prim-ajutor, o necesitate în vacanțe! Ce trebuie să conțină

Trusa de prim-ajutor, o necesitate în vacanțe! Atunci când te pregătești să pleci în vacanță,…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic