Categories: Stil de viaţă

Cum să-ți folosești respirația pentru a te calma și a depăși anxietatea. 5 tehnici practice de respirație

Cum să-ți folosești respirația pentru a te calma și a depăși anxietatea. 5 tehnici practice de respirație.

Respirația este o funcție a corpului care ne menține în viață. În sanscrită, o respirație se numește Praan, iar exercițiile de respirație se numesc Pranayam, adică exerciții care prelungesc viața. Ați observat cum atunci când cineva este stresat sau anxios, sau când inima sau tensiunea arterială sunt constrânse, respirația este imediat afectată?

Respirația este direct legată de nivelul nostru de stres. Prin urmare, puteți folosi modul de respirație pentru a depăși anxietatea și a crea un impact pozitiv asupra corpului și minții. Există mai multe tehnici de respirație care te-ar putea ajuta să-ți calmezi mintea atunci când ai un atac de anxietate.

Cum să-ți folosești respirația pentru a te calma și a depăși anxietatea. 5 tehnici practice de respirație

Încercați aceste tehnici de respirație atunci când vă simțiți copleșit:

1. Respirația din abdomen: Respirația folosind diafragma va ajuta la reducerea muncii pe care trebuie să o facă corpul atunci când respiră. Uită-te la felul în care un bebeluș respiră. Un bebeluș nu își ține strâns mușchii burticii în timp ce respiră, ci respiră ușor și complet, cu un ritm relaxat între piept și abdomen.

2. Concentrați-vă pe respirație: Luați respirații adânci lente și concentrate pentru a reduce anxietatea. Când faci asta, creierul tău se concentrează asupra procesului de inspirație și expirare , deplasând astfel atenția de la orice îți deranja mintea în primul rând, și asta ajută la reducerea anxietății.

3. Extindeți-vă expirația: Expirarea este conectată la sistemul nervos parasimpatic al corpului, care permite corpului nostru să se relaxeze și să se calmeze. Potrivit Psychology Today, doar două minute de respirație profundă cu expirație mai lungă angajează nervul vag, crește HRV (variabilitatea ritmului cardiac este în cazul în care intervalul de timp dintre bătăile inimii tale) și îmbunătățește luarea deciziilor.

4. Yoga: Yoga este o modalitate bună de a-ți menține corpul și mintea relaxate. Baza fiecărei asane este tehnica sa de respirație și care ajută mintea și corpul să se relaxeze. În special, pranayama poate ajuta cu anxietatea, deoarece are mai multe exerciții de respirație.

5. Tehnica de respirație 4:7:8: Aceasta este o tehnică în care inspiri timp de 4 secunde, îți ții respirația timp de 7 secunde și apoi expiri timp de 8 secunde. Acest lucru ajută la anxietate și vă puteți concentra înapoi pe treburile zilnice.

Recent Posts

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

19 minute ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

49 de minute ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

o oră ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

2 ore ago

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică