Categories: Stil de viaţă

Cum scăpăm de astenia de primăvară. Explicațiile psihologului

Astenia este o afecţiune care apare de obicei odată cu modificarea sezonului. Odată cu venirea primăverii auzim tot mai des despre astenia de primăvară, un adevărat fenomen.

Practic, specialiștii spun că este o tulburare care durează o perioadă de timp variată, de regulă destul de scurtă, iar în această perioadă ne simţim obosiţi, chiar dacă nu depunem prea mult efort. Ce face ca să învingem acest fenomen, ne-a spus psihologul Alex Ștefan.

Astenia de primăvară se află în strânsă legătură cu trecerea de la anotimpul rece la primăvară dar și cu trecerea de la mai puțină lumină la mai multă. Practic, este un fenomen care poate fi asemănat cu o ieșire din hibernare.  În această direcție, atunci când vorbim de astenie de primăvară vorbim de o energie scăzută atât fizică cât și psihică. Apar tulburările de somn, tendința accentuată de a avea stări de iritabilitate, de tristețe, supra sau sub evaluări a mediului înconjurător, ne-a explicat psihologul Alex Ștefan.

Specialistul ne-a mai spus și că astenia de primăvară poate să fie oarecum justificată dacă ținem cont de faptul că iarna, omul nu beneficiază de atât de multă lumină a soarelui, are activități cu preponderență mai sedentare. În plus, de regulă în sezonul rece marea majoritatea a oamenilor stau în casă, nu ies. Totodată, iarna nu există  alimente proaspete bogate în nutrienți.

Pacientul care are acest tip de astenie trebuie să regândească puțin lucrurile. Practic,  primăvara ar trebui să fie asemenea unei regenerări pentru oameni. Acum poți lupta împotriva asteniei de primăvară în primul rând cu ajutorul alimentației bogate în produse proaspete, fructe, legume. Iar în plan psihic plimbările în natură, mersul pe jos, vizitarea zonelor montane pot să aducă o mulțime de beneficii oamenilor. Totodată, primăvara este momentul ideal pentru restabilirea sau stabilirea unor obiective personale noi sau vechi ce țin de dezvoltarea personală. Cu ajutorul acestora pot fi depășite gândurile negative, de exemplu. Se poate reconstrui încrederea în sine.  Așa cum în noaptea anului nou se stabilesc obiective noi pentru anul ce vine, primăvara este numai bună pentru noi țeluri care pot aduce mult pozitivism în viața oamenilor, a mai spus psihologul.  

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

8 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

9 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

9 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

10 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

10 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

11 ore ago

Citeste si: