miercuri, decembrie 1, 2021

Astenia este o afecţiune care apare de obicei odată cu modificarea sezonului. Odată cu venirea primăverii auzim tot mai des despre astenia de primăvară, un adevărat fenomen.

Practic, specialiștii spun

Te-ar mai interesa: Directorul Moderna anunță un nou vaccin pentru Omi...

că este o tulburare care durează o perioadă de timp variată, de regulă destul de scurtă, iar în această perioadă ne simţim obosiţi, chiar dacă nu depunem prea mult efort. Ce face ca să învingem acest fenomen, ne-a spus psihologul Alex Ștefan.

Astenia de primăvară se află în strânsă legătură cu trecerea de la anotimpul rece la primăvară dar și cu trecerea de la mai puțină lumină la mai multă. Practic, este un fenomen care poate fi asemănat cu o ieșire din hibernare.  În această direcție, atunci când vorbim de astenie de primăvară vorbim de o energie scăzută atât fizică cât și psihică. Apar

Te-ar mai interesa: Un medic atenționează. Greșeala pe care o fac mulț...

tulburările de somn, tendința accentuată de a avea stări de iritabilitate, de tristețe, supra sau sub evaluări a mediului înconjurător, ne-a explicat psihologul Alex Ștefan.

Specialistul ne-a mai spus și că astenia de primăvară poate să fie oarecum justificată dacă ținem cont de faptul că iarna, omul nu beneficiază de atât de multă lumină a soarelui, are activități cu preponderență mai sedentare. În plus, de regulă în sezonul rece marea majoritatea a oamenilor stau în casă, nu ies. Totodată, iarna nu există  alimente proaspete bogate în nutrienți.

Pacientul care are acest tip de astenie

Te-ar mai interesa: Medic pneumolog: Cum se realizează evaluarea pacie...

trebuie să regândească puțin lucrurile. Practic,  primăvara ar trebui să fie asemenea unei regenerări pentru oameni. Acum poți lupta împotriva asteniei de primăvară în primul rând cu ajutorul alimentației bogate în produse proaspete, fructe, legume. Iar în plan psihic plimbările în natură, mersul pe jos, vizitarea zonelor montane pot să aducă o mulțime de beneficii oamenilor. Totodată, primăvara este momentul ideal pentru restabilirea sau stabilirea unor obiective personale noi sau vechi ce țin de dezvoltarea personală. Cu ajutorul acestora pot fi depășite gândurile negative, de exemplu. Se

Te-ar mai interesa: Semne de alarmă că ai lipsă de potasiu – min...

poate reconstrui încrederea în sine.  Așa cum în noaptea anului nou se stabilesc obiective noi pentru anul ce vine, primăvara este numai bună pentru noi țeluri care pot aduce mult pozitivism în viața oamenilor, a mai spus psihologul.  

Te-ar mai interesa: Jurnalist ieșean, efecte secundare grave după a do...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri