Categories: Stil de viaţă

Cum scapi de muște vara fără insecticid. Cele mai eficiente trucuri

Vreți să scăpați de muștele care vă intră în casă? Aceste insecte enervante nu numai că dau un aspect neplăcut locuinței tale, dar pot transmite și diverse boli, mai ales dacă ajung pe mâncarea ta. Ele sunt deosebit de numeroase mai ales în timpul verii și vă prezentăm câteva rețete pentru a scăpa de ele.

O opțiune care vine adesea în discuție este să cumpărăm insecticide, însă aceste produse chimice ne pot afecta prin toxicitatea lor. Totuși, următoarele soluții pe care vi le propunem sunt realizate cu ingrediente de casă și practice. Luați aminte pentru a afla cum să țineți la distanță acești vizitatori incomozi.

Iată șase remedii casnice foarte eficiente pentru a scăpa de muștele neigienice și dăunătoare, potrivit La Republica.

Pungi cu apă

Pungile cu apă sunt printre cele mai populare rețete de casă împotriva muștelor. Pur și simplu umpleți o pungă de plastic transparentă cu apă și legați-o într-un colț în care poate intra lumina. Razele soarelui vor trece prin pungă ca o prismă care le va descompune într-un curcubeu, ceea ce va ține insectele la distanță.

Plante aromatice

Plantele care emană un miros puternic vor ajuta la respingerea muștelor, care urăsc mirosul. Unele dintre cele mai recomandate sunt menta, lavanda, eucaliptul, busuiocul, rozmarinul și salvia.

sursa foto: Unsplash

Lămâie cu cuișoare

În același mod, combinarea parfumului de lămâie cu cuișoare va respinge aceste insecte. Trebuie doar să înfigeți cuișoarele în suprafața netedă a unei jumătăți de lămâie, pe care trebuie să o reînnoiți în fiecare zi. Așezați astfel jumătățile pe mese, rafturi și ferestre pentru a menține aceste zone libere de muște.

Capcana cu oțet

De asemenea, puteți prinde muștele cu o capcană simplă, făcută în casă. Tăiați partea de sus a unei sticle de plastic (5-10 cm sub gât) și turnați 2-4 cm de oțet în cealaltă jumătate. Așezați gâtul sticlei în jos, ca o pâlnie, astfel încât muștele să intre, să aterizeze în lichid și să nu mai poată ieși.

Curățenia în gospodărie

Una dintre cele mai bune modalități de a vă păstra casa fără muște este să vă asigurați că aceasta rămâne curată, fără gunoaie expuse sau apă stătătoare. Prin urmare, va fi important să măturați murdăria, să strângeți toate resturile, să păstrați vasele impecabile, să evitați să aveți alimente expuse și să acoperiți coșurile de gunoi și recipientele cu lichide.

Recent Posts

Semnal de alarmă tras de medicii dermatologi: numărul bolnavilor de cancer de piele este în creştere

Medicii dermatologi atrag atenția că din cauza modificărilor climatice, expunerea excesivă la soare și pandemia,…

28 de minute ago

Alina Bădic, previziuni pentru săptămâna 12- 18 mai. „O perioadă plină de încercări”. Ce se va întâmpla cu fiecare zodie în parte

Pentru săptămâna 12-18 mai, Alina Bădic vine cu vești minunate pentru Berbeci și Fecioare, care…

58 de minute ago

Ce pensie și indemnizație primește un erou al Revoluției din 1989. Peste 12.800 de români încasează o indemnizație specială

Zilele acestea, Casa Națională de Pensii Publice a oferit informații cu privire la pensia primită…

o oră ago

Colțul de Rai din România desemnat „Destinația turistică a anului 2024”

Dino Parc Râșnov, Castelul Bran, Cetățile dacice din Munții Orăștiei sau Ținutul Mănăstirilor Bucovina se…

2 ore ago

Simptomele colesterolului ridicat la femeile de 40 de ani: Top 7 semne neobișnuite de niveluri ridicate de LDL pe mâini și degete

Impactul pe scară largă al colesterolului ridicat asupra femeilor după 40 de ani  nu este,…

2 ore ago

Citeste si: