Categories: Stil de viaţă

Cum se modifică sânii pe măsură ce înaintezi în vârstă?

Pe măsură ce îmbătrânești, întreg corpul, inclusiv sânii, suferă modificări. Sânii se modifică atât în ceea ce privește dimensiunea, cât și textura. 

La 20 de ani

La 20 de ani, mărimea sânilor poate fluctua, în funcție de câte kilograme pierzi sau asimilezi. Dacă rămâi însărcinată, aceștia vor crește, pentru a fi pregătiți pentru lactație, însă după acest moment, pot scădea ori se pot mări față de cum erau înainte de sarcină.

În această perioadă, au loc schimbări fibrochistice, care sunt foarte comune și se caracterizează prin noduli benigni la unul sau la ambii sâni. Schimbările menstruale sunt o altă problemă cu care se confruntă femeile, iar dezechilibrul de estrogen este una dintre cauze. Aceste probleme duc la umflarea sânilor. Orice schimbare care apare în aspectul sânilor trebuie, însă, examinată de un medic.

La 30 de ani

După ce naști, pielea de pe sâni începe să se întindă, din cauza fluctuațiilor de greutate. Această situație poate duce la lăsarea sânilor sau la apariția vergeturilor, mai ales dacă schimbările de greutate au fost foarte mari. Chiar dacă aceste modificări nu semnalează prezența unei boli grave, vizita la medic este obligatorie în fiecare an, odată ce treci de 30 de ani.

La 40 de ani

La 40 de ani, menopauza duce la multe schimbări ale sânilor, pe măsură ce ovarele încep să producă tot mai puțin estrogen. Din acest moment, sânii trec printr-o involuție, ceea ce înseamnă că țesutul lor este înlocuit de grăsime. Sunt mult mai moi și nu mai sunt atât de fermi cum erau. Această schimbare nu este uniformă, așa că este posibil ca o parte a sânului să se înmoaie, iar zona de lângă să pară un nodul. Dacă, nodulul este moale, nu trebuie să te îngrijorezi, însă dacă este ceva mai ferm și mai tare, ar trebui să mergi la medic. Indiferent de situație, auto-examinarea trebuie să devină un obicei zilnic, pentru că te va ajuta să observi orice schimbare.

Recent Posts

Bolile care te pot scoate mai repede la pensie. Condițiile de îndeplinit

În ceea ce privește pensionarea medicală sau pensionare pe caz de boală, înseamnă că o…

9 minute ago

Programul „Litoralul pentru toți” vine cu reduceri de peste 70%. Stațiunea unde o noapte de cazare poate costa 35 de lei

Programul "Litoralul pentru toți" se află în prezent la cea de-a 44-a ediție și rămâne…

29 de minute ago

În ce condiții pensionarii pot cumpăra medicamente cu CARDUL de ALIMENTE?

În România, peste 2.700.000 milioane de persoane, cu precădere pensionari, primesc un ajutor din partea…

48 de minute ago

Meteorologii au dat ALERTA: Fenomen PERICULOS deasupra României!

Meteorologii anunţă că un nou val de praf saharian va ajunge deasupra României, începând de…

o oră ago

Tratament revoluţionar pentru reducerea atacurilor severe de astm

Un medicament experimental și-a atins obiectivul principal de a reduce atacurile de astm în două…

o oră ago

INTERZIS la tatuaje pentru anumite persoane! Ce decizie a luat Ministerului Sănătăţii?

Saloanele specializate nu au dreptul să facă proceduri de tatuare cosmetică şi artistică persoanelor sub…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Transplant pulmonar