sâmbătă, iunie 25, 2022

Pe măsură ce îmbătrânești, întreg corpul, inclusiv sânii, suferă modificări. Sânii se modifică atât în ceea ce privește dimensiunea, cât și textura. 

La 20 de ani

La 20 de ani, mărimea sânilor poate fluctua, în funcție de câte kilograme pierzi sau asimilezi. Dacă rămâi însărcinată, aceștia vor crește, pentru a fi pregătiți pentru lactație, însă după acest moment, pot scădea ori se pot mări față de cum erau înainte de sarcină.

Te-ar mai interesa: Vrei o mărire de salariu? Iată ce culori trebuie s...

În această perioadă, au loc schimbări fibrochistice, care sunt foarte comune și se caracterizează prin noduli benigni la unul sau la ambii sâni. Schimbările menstruale sunt o altă problemă cu care se confruntă femeile, iar dezechilibrul de estrogen este una dintre cauze. Aceste probleme duc la umflarea sânilor. Orice schimbare care apare în aspectul sânilor trebuie, însă, examinată de un medic.

La 30 de ani

După ce naști, pielea de pe sâni începe să se întindă, din cauza fluctuațiilor de greutate. Această situație poate duce la lăsarea sânilor sau la apariția vergeturilor, mai ales dacă schimbările de greutate au fost foarte mari. Chiar dacă aceste modificări nu semnalează prezența unei boli grave, vizita la medic este obligatorie în fiecare an, odată ce treci de 30 de ani.

Te-ar mai interesa: O actriță celebră șochează: „Am pierdut nouă copii...

La 40 de ani

La 40 de ani, menopauza duce la multe schimbări ale sânilor, pe măsură ce ovarele încep să producă tot mai puțin estrogen. Din acest moment, sânii trec printr-o involuție, ceea ce înseamnă că țesutul lor este înlocuit de grăsime. Sunt mult mai moi și nu mai sunt atât de fermi cum erau. Această schimbare nu este uniformă, așa că este posibil ca o parte a sânului să se înmoaie, iar zona de lângă să pară un nodul. Dacă, nodulul este moale, nu trebuie să te îngrijorezi, însă dacă este ceva mai ferm și mai tare, ar trebui să mergi la medic. Indiferent de situație, auto-examinarea trebuie să devină un obicei zilnic, pentru că te va ajuta să observi orice schimbare.

Te-ar mai interesa: Mesajul lui Arsenie Boca pentru credincioși: „Când...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private