Cum se prepară coriandru pentru a curăța ficatul în mod natural?

Ficatul are o funcție specifică care este crucială pentru dezvoltarea optimă a organismului, cum ar fi purificarea sângelui și stocarea energiei sub formă de zahăr.

Acest organ, considerat cel mai mare din corpul uman, are o importanță vitală. În consecință, o alimentație echilibrată va ajuta la menținerea acestuia, dar o investigație recentă a mai scos la iveală faptul că aportul de coriandru va ajuta la curățarea acestuia.

Utilizarea coriandrului ca agent natural care ajută la curățarea ficatului va fi crucială, deoarece, datorită acestei proceduri și alimentației sănătoase, organul va putea funcționa corect, primind aport de sânge prin sânge oxigenat din artera hepatică și sânge bogat în nutrienți din vena portă hepatică.

În acest sens, și producția de bilă va fi mai eficientă, ajutând la eliminarea deșeurilor și la descompunerea grăsimilor din intestinul subțire.

Coriandru este o plantă care oferă beneficii ficatului deoarece elimină grăsimea care se acumulează în organism și scade nivelul de colesterol LDL.

Coriandrul îndepărtează metalele grele care pot fi dăunătoare sănătății

La rândul său, conține vitaminele A, C și K, în timp ce potasiul, fierul și calciul vor fi și ele eficiente în curățarea organului. În plus, un detaliu nu minor este că coriandrul îndepărtează metalele grele care pot fi dăunătoare sănătății, precum aluminiul și mercurul.

În acest sens, vă recomandăm să adăugați coriandru la alimentația dumneavoastră echilibrată pentru a facilita activitatea ficatului.

O modalitate simplă de a-l consuma va fi prin infuzie. Cu o cană de apă și trei ramuri de coriandru vei obține efectele dorite.

Primul pas este spălarea ramurilor plantei; apoi se fierbe in apa si in momentul fierberii adauga coriandru spalat corespunzator.

La final, lasati apa si coriandru sa fiarba sapte minute, opriti focul si mai lasati acest amestec sa se odihneasca timp de zece minute. Odată ce procedura este încheiată, infuzia va fi gata de băut.

Sursă FOTO: Unsplash

Recent Posts

HOROSCOP. Top 4 zodii care au NOROC din naștere

Astrologia oferă perspective interesante asupra personalității și destinului nostru, modelând modul în care ne vedem…

10 ore ago

Planta miraculoasă de lângă casă. Ce boli tratează Mâna Maicii Domnului

Mâna Maicii Domnului sau Caprifoiul, cum i se mai spune, este o plantă puternic îmiresmată…

10 ore ago

Cu cât vor creşte, din nou, pensiile de la 1 ianuarie 2025. Cât va fi rata inflaţiei?

Odată cu intrarea în vigoare a Legii Pensiilor din 2024, pensionarii se așteaptă la cel…

11 ore ago

Mesaj emoţionant pentru Florin Piersic: „Este nemuritor!”

Actorul Florin Zamfirescu i-a transmis colegului său de breaslă, Florin Piersic, un mesaj emoţionant de…

11 ore ago

Horoscopul BANILOR. TREI ZODII norocoase dau lovitura în săptămâna 13-19 mai

În săptămâna 13-19 mai, multiple aspecte planetare vor influența situația financiară a zodiilor. Primul aspect notabil…

12 ore ago

Citeste si: