Sari la conținut

Cum se prepară coriandru pentru a curăța ficatul în mod natural?

Ficatul are o funcție specifică care este crucială pentru dezvoltarea optimă a organismului, cum ar fi purificarea sângelui și stocarea energiei sub formă de zahăr.

Acest organ, considerat cel mai mare din corpul uman, are o importanță vitală. În consecință, o alimentație echilibrată va ajuta la menținerea acestuia, dar o investigație recentă a mai scos la iveală faptul că aportul de coriandru va ajuta la curățarea acestuia.

Utilizarea coriandrului ca agent natural care ajută la curățarea ficatului va fi crucială, deoarece, datorită acestei proceduri și alimentației sănătoase, organul va putea funcționa corect, primind aport de sânge prin sânge oxigenat din artera hepatică și sânge bogat în nutrienți din vena portă hepatică.

În acest sens, și producția de bilă va fi mai eficientă, ajutând la eliminarea deșeurilor și la descompunerea grăsimilor din intestinul subțire.

Coriandru este o plantă care oferă beneficii ficatului deoarece elimină grăsimea care se acumulează în organism și scade nivelul de colesterol LDL.

Coriandrul îndepărtează metalele grele care pot fi dăunătoare sănătății

La rândul său, conține vitaminele A, C și K, în timp ce potasiul, fierul și calciul vor fi și ele eficiente în curățarea organului. În plus, un detaliu nu minor este că coriandrul îndepărtează metalele grele care pot fi dăunătoare sănătății, precum aluminiul și mercurul.

În acest sens, vă recomandăm să adăugați coriandru la alimentația dumneavoastră echilibrată pentru a facilita activitatea ficatului.

O modalitate simplă de a-l consuma va fi prin infuzie. Cu o cană de apă și trei ramuri de coriandru vei obține efectele dorite.

Primul pas este spălarea ramurilor plantei; apoi se fierbe in apa si in momentul fierberii adauga coriandru spalat corespunzator.

La final, lasati apa si coriandru sa fiarba sapte minute, opriti focul si mai lasati acest amestec sa se odihneasca timp de zece minute. Odată ce procedura este încheiată, infuzia va fi gata de băut.

Sursă FOTO: Unsplash

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.