Categories: Stil de viaţă

Cum și cine începe o relație? Psihoterapeut: „Tu trebuie să decizi pentru fericirea ta”

Cum și cine începe o relație? Psihoterapeut: „Tu trebuie să decizi pentru fericirea ta”.

Cum faci primul pas? Cine începe primul o relație: femeia sau bărbatul? Ce spui sau ce ai putea face, astfel încât să-ți iasă bine din prima, să nu suferi vreo deziluzie?

Femeia sau bărbatul? Cum și cine începe o relație

Primul lucru pe care ar trebui să-l avem în vedere față de o persoană care ne place este ceea ce simțim noi.

 „Când vine vorba de această lipsă de cunoaștere de a face primul pas într-o relație, pornind de la ideea că cineva îți place, mergem pe ideea de a ști tu, ca bărbat, să faci primul pas. Și, eventual, și femeia să știe să reacționeze la primul pas.

Pentru că există acest risc, ca, într-adevăr, tu să nu știi, ca bărbat, cum să faci. Și ea să considere că cine știe ce problemă are sau ce tragedie s-a întâmplat prin stilul tău de abordare. Deși ei îi place de tine.

Și-atunci, de aici putem să abordăm acest subiect. Ca, în final, peste cinci-șase ani, să nu spui, când vă întâlniți întâmplător „Stai puțin, păi mie îmi plăcea de tine”. „Dar și mie”, „Și-atunci, de ce nu s-a întâmplat nimic?” „Nu știu. Nu mi-a plăcut, că m-ai abordat și mi-ai spus nu știu ce. Și eu e-am refuzat atunci, deși îmi plăcea de tine.” ”Iar eu, ca bărbat, am considerat că e ok, dacă nu vrei să mă bagi în seamă și nu-ți place, sufăr, dar îmi văd de drumul meu””, a explicat Virgil Munteanu, directorul Editura Evenimentul Zilei și Capital.

Prin urmare, cine și cum face primul pas? Există o formulă magică, există o rețetă de succes care să ne scutească de deziluzii și supărări?

„Uneori femeile fac pe inabordabilele. Și asta poate fi un semn bun sau rău. Alta e întrebarea mea, însă: există o regulă ca bărbatul să facă primul pas?”, a punctat și Elena Oceanu, realizatorul emisiunii DocPlay.

Jocul dinaintea „primului pas”: „Portița deschisă” VS „Ușa în nas”

Înainte de primul pas propriu-zis, între cei doi potențiali parteneri există un joc.

„Există un joc al femeii inabordabile. Dar trebuie, totodată, în acest joc să las o portiță deschisă și să înțeleagă persoana din fața mea, bărbatul, că totuși eu sunt interesată”, a explicat Beatrice Enăchescu.

„Portița deschisă” înseamnă că, dacă pasul pe care l-a făcut spre tine cel pe care îl placi nu-ți place, poți să îi explici asta. Adică, dacă te-a invitat la un meci de fotbal și ție nu-ți place fotbalul, poți să-i spui asta. Și să menționezi, în treacăt, că adori, handbalul. Sau baletul.

Pentru că un refuz continuu, fără nicio explicație, înseamnă, de fapt, o ușă trântită în nasul celui pe care îl placi. Deși tu nu intenționezi asta.

Aici e vorba de asumare. Dacă nu știm să ne asumăm, de când suntem mici, anumite lucruri în viață, evident că mai târziu suport consecințele. Vizavi de cine face primul pas, există, în societatea noastră, această așteptare din partea bărbatului. Dar nu este o regulă generală”, a mai spus psihoterapeutul Beatrice Enăchescu.

Asumă-ți deciziile! Psihoterapeut: „Tu trebuie să decizi pentru fericirea ta”

Concluzia este una simplă. Dincolo de educație, de timiditate, de ce „se cade sau”, dincolo de nehotărâre sau neîncredere, cea mai importantă este decizia ta. Trebuie să-ți asumi dacă vrei, cu adevărat sau nu, să cunoști pe cineva. Să faci un pas, sau să accepți un pas spre tine, pentru a evita eventualele păreri de rău din viitor.

„Oricât de timizi am fi, oricât de temători de a primi un refuz, până la urmă, tu trebuie să decizi dacă merită sau nu să faci acest prim pas. Pentru că, s-ar putea, la un moment dat, să-ți pară rău, peste cinci ani, peste 10 ani… Că n-ai făcut un pas care ar fi putut să fie o oportunitate și să fie decisiv pentru fericirea ta”, a mai spus fondatorul „Viața la prezent”.

 

 

Recent Posts

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

19 minute ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

49 de minute ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

o oră ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

2 ore ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

2 ore ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică