Categories: Stil de viaţă

Cum te menții activ, în ciuda restricțiilor actuale? Exerciții fizice pentru acasă

Sportul este un element esențial pentru un stil de viață sănătos și echilibrat. Acesta menține funcțiile normale ale organismului, greutatea corporală și previne o mulțime de boli și afecțiuni grave. Exercițiile fizice aduc numai beneficii, dacă sunt făcute în mod regulat. Totuși, cum putem fi activi, în ciuda resticțiilor actuale?

Având în vedere contextul pandemic actual, autăritățile au fost nevoite să introducă anumite măsuri anti-COVID. Aceste măsuri implică participarea restrânsă la activitățile fizice din sălile de fitness, sau, după caz, suspendarea acestora.

Astfel, este necesar să știi cum te poți adapta la schimbările actuale.

Cori Grămescu, expert în nutriție și fitness, dezvăluie pe o rețea de sozializare cum poți continua antrenamentele fizice în contextul pandemic actual.

Cum să faci sport acasă?

„Chiar dacă sunt multe restricții din cauza situației actuale și poate fi dificil pentru mulți dintre voi să continuați cu antrenamentele în sală, nu înseamnă că nu există soluții și nu vă puteți bucura de mișcare.

În funcție ne nivelul de pregătire și de motivația fiecăruia puteți opta pentru antrenamente live pe zoom sau antrenamente on-line înregistrate.

Recomandarea mea este însă să optați de fiecare dată când aveți posibilitatea pentru antrenamente live pe zoom ale sălilor de fitness care oferă programe adaptate pentru acasă, adică exerciții fără accesorii, cu coregrafii simplificate și ritm de execuție mai lent și din care au fost eliminate mișcările cu potențial de accidentare.

În plus, accesarea unei clase pe zoom oferă clienților posibilitatea de a fi urmăriți și corectați în timp real de antrenorul lor preferat, la fel că la sală.

Sursa: Unsplash

Însă trebuie să țineți cont de 3 mici trucuri pentru a avea un antrenament reușit

Monitorizarea mișcărilor

Pentru a vedea dacă aveți postura corectă și executați corect mișcările vă recomand să vă antrenați în fața unei oglinzi în care să observați.

Încălțăminte adecvată

Este foarte important să vă antrenați în încălțăminte sport adaptată antrenamentului pe care îl faceți. Dacă vă antrenați în șosete riscați să alunecați și astfel să apară întinderi musculare.

Un spațiu de antrenament propice

Dați deoparte obiectele care v-ar putea incomoda, precum măsuțele de cafea, obiectele de decor sau ghivecele cu flori. Cel mai potrivit ar fi să vă antrenați pe parchet deoarece astfel se eliminăm riscul de a ne împiedica în covor și de a vă accidenta.

Este foarte important, de asemenea, ca atunci când vă antrenați acasă să nu uitați să duceți mișcările până la capăt, să mențineti postura și mai ales să respirați corect, pentru a nu resimți rapid oboseala. De asemenea, trebuie să alternați tipurile de efort fizic, exerciții cu greutăți pentru tonus muscular și masă musculară de bună calitate, antrenamente cardio low impact, precum și exerciții pentru reechilibrare posturală cum sunt clasele de pilates sau cele pentru relaxare și mobilitate, adică stretching sau yoga”, recomandă Cori Grămescu.

Recent Posts

Ce trebuie să faci după ce ai fost diagnosticat cu cancer. Cum să depășești această experiență dificilă

Ce să faci după ce ai fost diagnosticat cu cancer. Un diagnostic de cancer este,…

25 de minute ago

Cum arată femeia din spatele vocii de la „Ora exactă”. Cât au durat înregistrările pentru fraza celebră „la semnalul următor va fi ora…”/ VIDEO

Cum arată femeia din spatele vocii de la "Ora exactă". Află cât au durat înregistrările:…

55 de minute ago

Hipertensiunea arterială: complicații la nivel cardiovascular, al rinichilor și al creierului

Hipertensiunea arterială poate avea numeroase complicații asupra sănătății, afectând diverse organe și sisteme din corp.…

o oră ago

Horoscop rune 20-26 mai. Mihai Voropchievici anunță schimbări importante: Să se pregătească! Încep o viață nouă

Horoscop rune. Săptămâna 20-26 se anunță a fi una plină de evenimente neașteptate, cu schimbări…

2 ore ago

Ce este acupunctura: cum funcționează și când e recomandată. Care sunt riscurile asociate

Acupunctura este o formă de medicină tradițională chineză care implică inserarea de ace subțiri în…

2 ore ago

Candidat pe listele pentru Consiliul Local Sibiu, cu toată familia. Bunica Maria are 93 de ani și vrea să fie vocea pensionarilor

Bunica Maria are 93 de ani și vrea să fie vocea pensionarilor. Ioan Ştefan Zară…

3 ore ago

Citeste si: