Categories: Ştiri sănătate

Curând se vor epuiza locurile în spitale. Ce trebuie făcut urgent

Se caută soluții urgente pentru fluxul de pacienți COVID care se anunță. Astăzi, la ATI, s-a înregistrat un nou record negativ de 721 de persoane!

În acest context, responsabilii din sănătate caută soluții pentru suplimentarea locurilor din spitale în care să poată fi tratați cei diagnosticați cu COVID-19.

Potrivit Rador, Ministrul Nelu Tătaru nu exclude posibilitatea ca în zonele cele mai afectate să fie necesară introducerea unor restricții mai dure.

Nelu Tătaru: Avem astăzi 11 județe cu peste 100 de cazuri noi raportate, plus Bucureștiul, Bucureștiul cel mai mult – 777. Avem, să spunem, mai multe nuclee formate. Dacă în Moldova avem Bacău, Neamț, Iași, Vaslui, Suceava în creștere. Avem Cluj, Alba, Sibiu, Timișul. Avem Prahova și București – cele care în acest moment au o creștere mai accentuată. Incidenţa este raportată de Grupul de comunicare strategică. Noi, la nivelul Ministerului Sănătății avem o analiză în fiecare zi pe incidenţă şi pe regulile noi adăugate ieri.

După cum ştiţi, în incidenţă se extrag acele focare în care pacienții sunt izolaţi sau carantinaţi, rămânând să se recalculeze acele incidențe. Bănuiesc că acesta este și motivul pentru care astăzi nu s-a raportat acea incidenţă. Suntem într-un moment în care avem o transmitere comunitară accentuată în cele 11 județe, plus Capitala. Rămâne ca evaluarea anchetelor să ne dea și măsura izolării, carantinării și, în viitorul de 10-14 zile, să vedem dacă aceste măsuri restrictive luate vor duce la o scădere a numărului de cazuri noi, prin scăderea transmiterii.

Ministrul sănătății a mai precizat astăzi că tuturor spitalelor județene și municipale din țară, care în prezent nu tratează pacienți cu SARS-CoV-2 li, se va solicita să aibă pregătit ca rezervă un număr de paturi destinate celor diagnosticați cu COVID-19, cu circuite separate. În prezent se evaluează capacitatea acestor unități de  asigura 10% din locurile de la terapie intensivă și 15% din numărul total de paturi, în caz că evoluția pandemiei va face necesară această suplimentare. Nelu Tătaru a dat asigurări că acest lucru nu va duce la externarea niciunui pacient care are nevoie de spitalizare.

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

4 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

5 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

5 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

6 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

6 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

7 ore ago

Citeste si: