luni, aprilie 12, 2021

Se caută soluții urgente pentru fluxul de pacienți COVID care se anunță. Astăzi, la ATI, s-a înregistrat un nou record negativ de 721 de persoane!

În acest context, responsabilii din sănătate caută

soluții pentru suplimentarea locurilor din spitale în care să poată fi tratați cei diagnosticați cu COVID-19.

Potrivit Rador, Ministrul Nelu Tătaru nu exclude posibilitatea ca în zonele cele mai afectate să fie necesară introducerea unor restricții mai dure.

Nelu Tătaru: Avem astăzi 11 județe cu peste 100 de cazuri noi raportate, plus Bucureștiul, Bucureștiul cel mai mult – 777. Avem, să spunem, mai multe nuclee formate. Dacă în Moldova avem Bacău, Neamț, Iași, Vaslui, Suceava în creștere. Avem Cluj, Alba, Sibiu, Timișul. Avem Prahova și București – cele care în acest moment au o creștere

mai accentuată. Incidenţa este raportată de Grupul de comunicare strategică. Noi, la nivelul Ministerului Sănătății avem o analiză în fiecare zi pe incidenţă şi pe regulile noi adăugate ieri.

După cum ştiţi, în incidenţă se extrag acele focare în care pacienții sunt izolaţi sau carantinaţi, rămânând să se recalculeze acele incidențe. Bănuiesc că acesta este și motivul pentru care astăzi nu s-a raportat acea incidenţă. Suntem într-un moment în care avem o transmitere comunitară accentuată în cele 11 județe, plus Capitala. Rămâne ca evaluarea anchetelor să ne dea și măsura izolării, carantinării

și, în viitorul de 10-14 zile, să vedem dacă aceste măsuri restrictive luate vor duce la o scădere a numărului de cazuri noi, prin scăderea transmiterii.

Ministrul sănătății a mai precizat astăzi că tuturor spitalelor județene și municipale din țară, care în prezent nu tratează pacienți cu SARS-CoV-2 li, se va solicita să aibă pregătit ca rezervă un număr de paturi destinate celor diagnosticați cu COVID-19, cu circuite separate. În prezent se evaluează capacitatea acestor unități de  asigura 10% din locurile de la terapie intensivă și 15% din numărul total de paturi, în caz că evoluția

pandemiei va face necesară această suplimentare. Nelu Tătaru a dat asigurări că acest lucru nu va duce la externarea niciunui pacient care are nevoie de spitalizare.

Ultimele stiri

Parteneri