Categories: Stil de viaţă

Curățenie de primăvară? Nu rata cele mai murdare 10 locuri din casa ta

Din cuprinsul articolului

Odată cu venirea primăverii, probabil că vă gândiți să faceți în curând o curățenie generalî în casă. Pe măsură ce faceți acest lucru, luați în considerare zonele în care se acumulează germeni și care, de obicei, sunt omise în timpul curățeniei de rutină.

„Există locurile evidente – cum ar fi toaleta, locurile pe care mâinile oamenilor le-au atins, clanțe, chiuvete – dar există o mulțime de zone din casă la care oamenii nu se gândesc”, a declarat pentru Verywell Rachel Noble, doctor în științe, profesor în cadrul Departamentului de Științe și Inginerie a Mediului de la Universitatea din Carolina de Nord.

Bacteriile, ciupercile și mucegaiurile pot înflori în colțurile ascunse ale caselor noastre și sunt ușor de trecut cu vederea, au spus experții.

Atunci când faceți curățenie, este la fel de important să folosiți produsele potrivite – și să le folosiți în siguranță – deoarece experimentarea cu diferite substanțe chimice poate cauza probleme de sănătate, de la piele iritată la amețeli.

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Cele mai murdare 10 locuri din casa ta

Când faceți o curățare profundă de primăvară, este o idee bună să atingeți următoarele zone care ar putea fi trecute cu vederea de cele mai multe ori, au spus experții:

  • Suprafața (suprafațele) de deasupra aragazului: fierberea apei sau aburarea alimentelor pe plită poate duce la colectarea umidității pe suprafața (suprafețele) deasupra capului. Acesta poate fi un teren propice pentru mucegaiurile care pot declanșa alergii sau atacuri de astm și pot duce, de asemenea, la alte probleme de sănătate.
  • Distribuitorul de apă și gheață de pe frigider: umiditatea se adună adesea și aici, ceea ce îl face un mediu atrăgător pentru mucegai.
  • Coșurile de gunoi în bucătărie și baie: Coșurile de gunoi de uz casnic sunt expuse la mulți germeni și fiecare trebuie curățat temeinic în interior și în exterior.
  • Orice țesături din camera dvs. de zi: aceste suprafețe pot colecta germeni în timp, mai ales dacă purtați pantofi exteriori în interior.
  • Interiorul frigiderului: rafturile frigiderului sunt expuse la multe alimente care pot transporta bacterii, cum ar fi carnea de pasăre, legume și multe altele, așa că ar trebui să curățați frigiderul în mod regulat.
  • Suprafețe cu atingere ridicată: întrerupătoarele de lumină, mânerele ușilor, mânerele aparatelor electrocasnice, clătitoarele de toaletă și orice alte suprafețe care sunt atinse des trebuie curățate temeinic.
  • Pragurile tuturor intrărilor: ușile din foaierul tău, livingroom-ul sau alte spații în care intră oamenii adună o mulțime de germeni din afara casei.
  • Baterii de bucătărie și baie: umiditatea se adună adesea aici, făcându-l un mediu îmbietor de mucegai.
  • Canalele de scurgere: Indiferent dacă se află în chiuveta din bucătărie sau la duș, scurgerile din casa dvs. sunt expuse la multe bacterii.
  • Filtre de aer: Acestea pot colecta praf și polen, mai ales primăvara.

În mod ideal, aceste zone ar trebui curățate lunar, deși majoritatea oamenilor nu le abordează frecvent. Chiar dacă nu respectați această cadență, merită să le abordați oricând vă gândiți sau oricând aveți timp, au spus experții.

Recent Posts

Trei simptome de cancer care pot fi observate în timpul mesei. Ce nu trebuie să ignori niciodată

Simptome de cancer care apar la masă. Este bine cunoscut că factori precum fumatul mult,…

3 minute ago

Suntem din ce în ce mai nefericiți la locul de muncă. Tot mai mulți români se plâng de epuizare și stres

Suntem nefericiţi și neîmpliniți la locul de muncă! Cel puţin aceasta este concluzia la care…

32 de minute ago

Vestea așteptată de toți pensionarii. CNPP a stabilit modelul OFICIAL al deciziei de recalculare

Modelul deciziei de calcul a pensiilor emis de CNPP. Din septembrie 2024, pensiile stabilite pe…

o oră ago

Alertă ANM: România, lovită de un nou ciclon. Sfârșit de lună cu ploi zilnice. Când se încălzește vremea

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în următoarele 2-3 zile vom avea parte de vreme…

2 ore ago

Dacă faci asta în timp ce conduci, s-ar putea să fii un psihopat, spun oamenii de știință

Dacă faci asta în timp ce conduci, s-ar putea să fii un psihopat. Noi cercetări…

3 ore ago

Citeste si: