Categories: Știrile zilei

Un nou indicator pe șoselele din România. Cum va arăta și ce semnificație are

Ministerul Afacerilor Interne prezintă o serie de noi propuneri care vizează îmbunătățirea siguranței circulației rutiere și reducerea numărului de victime pe drumurile din țara noastră.

Recent, Ministerul Afacerilor Interne a inițiat o dezbatere publică cu privire la un proiect care propune introducerea unui nou semn de circulație și a marcajelor rutiere suplimentare pe drumurile din România. Cu toate acestea, acest nou indicator ar putea deruta mulți șoferi.

Numărul victimelor rezultate în urma accidentelor rutiere a crescut semnificativ în țara noastră. În consecință, în anul 2021, România a raportat 93 de decese cauzate de accidente rutiere la un milion de locuitori, prezentând astfel cea mai mare rată a mortalității din Uniunea Europeană.

Indicatorul are culoarea verde, iar pe el sunt reprezentate doua sageti albe si o masina. Prin acest indicator, soferii sunt informati sa pastreze o distanta minima fata de vehiculul din fata.

Impreuna cu noul semn de circulatie, proiectul MAI propune si introducerea unui nou tip de marcaje rutiere, sub forma unor varfuri de sageata desenate pe fiecare banda de circulatie, ce indica distanta recomandata intre autovehicule.

Aceste semne sunt concepute pentru a spori siguranta pe autostrazi si drumuri expres, oferind soferilor informatii clare despre distanta de siguranta la viteza admisa, potrivit mai.gov.ro.

Sursă foto: MAI

Noi marcaje rutiere pe șoselele din țara noastră

Totodată, a fost propusă și introducerea unui nou tip de marcaje rutiere. Acestea au forma unor vârfuri de săgeată desenate pe fiecare bandă de circulație, ele indicând distanța recomandată între autovehicule. Potrivit mai.gov.ro, aceste noi marcaje rutiere sunt concepute pentru a spori siguranța pe autostrăzi și drumuri expres, oferind șoferilor informații clare despre distanța de siguranță la viteza admisă.

„Întrucât Comisia Europeană a stabilit că este nevoie de o nouă abordare a ceea ce înseamnă sistemul sigur în domeniul siguranței rutiere, pentru deceniul 2021-2030, iar potrivit abordării sistemului sigur, decesele și vătămările grave cauzate de accidentele rutiere nu reprezintă un preț inevitabil al mobilității și pot fi prevenite în mare măsură.

Scopul sistemului sigur pe termen lung este eliminarea deceselor și a rănirilor grave de pe drumurile publice, fiind adoptat de un număr din ce în ce mai mare de țări, și stând, totodată, la baza Deceniului de acțiune pentru siguranța rutieră 2021-2030, cuprins în Rezoluția A/RES/74/299 a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite ce are ca obiectiv prevenirea cu cel puțin 50% până în 2030 a deceselor și vătămărilor cauzate de accidente rutiere”, se arată în proiectul OUG propus de MAI.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

7 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

8 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

8 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

9 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

9 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

10 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică