Categories: Ştiri sănătate

De ce a murit Beethoven. Iată ce au dovedit câteva șuvițe de păr

Cercetătorii spun că era predispus la boli de ficat și infectat cu Hepatita B, iar combinat cu dragostea pentru vin ar fi putut fi combinația fatală.

Este posibil ca Beethoven să se fi îmbătat până la moarte, spun oamenii de știință care i-au cartografiat genomul dintr-o șuviță de păr a marelui compozitor.

Cercetătorii au descoperit că geniul muzical era predispus la boli de ficat și infectat cu hepatita B.

Oamenii de știință de la Universitatea Cambridge spun că acești doi factori, combinați cu dragostea pentru vin, ar fi putut fi combinația fatală, scrie Mirror.

Consumul de alcool era foarte regulat

Cercetătorul principal Tristan Begg a declarat: „Putem presupune, din „cărțile de conversație” ale lui Beethoven, pe care le-a folosit în ultimul deceniu de viață, că consumul său de alcool era foarte regulat, deși este dificil de estimat volumele consumate.

„În timp ce majoritatea contemporanilor săi susțin că consumul său a fost moderat după standardele vieneze de la începutul secolului al XIX-lea, nu există un acord complet între aceste surse, iar acest lucru se ridica încă probabil la cantități de alcool cunoscute astăzi ca fiind dăunătoare pentru ficat.

„În cazul în care consumul său de alcool a fost suficient de mare pe o perioadă suficient de lungă de timp, interacțiunea cu factorii săi de risc genetici prezintă o posibilă explicație pentru ciroza hepatică.”

Compozitorul și pianistul german Ludwig Van Beethoven era cunoscut ca fiind un împătimit al vinului, consumând până la o sticlă la fiecare masă.

La sfârșitul vieții sale, era țintuit la pat din cauza insuficienței ficatului și a pancreasului, a migrenelor și a durerilor abdominale.

A murit în 1827, la Viena, la vârsta de doar 56 de ani, după încercările eșuate ale medicilor de a-l resuscita cu un punch cu spirt.

Printre cele mai faimoase lucrări ale sale se numără Simfonia a IX-a, Sonata clar de lună și Fur Elise. A continuat să compună și după ce a rămas surd în 1816.

După ce un editor i-a cumpărat 12 sticle de vin drept cadou, ultimele cuvinte ale compozitorului muribund au fost: „Nu am vrut să mă mai gândesc la asta: „Păcat, păcat, prea târziu!”

Cercetătorii au efectuat teste de autentificare pe opt mostre de păr achiziționate din colecții publice și private din Marea Britanie, Europa continentală și SUA.

De ce a murit Beethoven

Cauza morții lui Beethoven în urma unei boli îndelungate a fost contestată, analizele ADN anterioare sugerând că a suferit otrăvire cu plumb.

Cu toate acestea, noul studiu a descoperit că bucata de păr pe care s-a bazat – despre care se crede că ar fi fost tăiată din capul compozitorului recent decedat de către muzicianul Ferdinand Hiller, în vârstă de 15 ani – nu provenea de la Beethoven.

Profesorul William Meredith, un om de știință independent stabilit în California, care a fost implicat în analizele rămășițelor lui Beethoven, a contribuit la inițierea prezentului studiu.

Acesta a declarat: „Nu am avut nici o idee despre ce se întâmplă în acest moment: „Din moment ce acum știm că „lacătul Hiller” provine de la o femeie și nu de la Beethoven, niciuna dintre analizele anterioare bazate exclusiv pe acel lacăt nu se aplică lui Beethoven.

„Studiile viitoare pentru testarea plumbului, opiaceelor și mercurului trebuie să se bazeze pe mostre autentificate”.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

6 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

7 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

7 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

8 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

8 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

9 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra