De ce mă trezesc cu durere de cap? 4 cauze care te vor face să te gândești mai mult la sănătatea ta

Cefaleea este una dintre cele mai incomode neplăceri indiferent de oră la care apare deoarece, pe lângă faptul că interferează cu activitățile noastre, este aproape întotdeauna însoțită de o pompare care provoacă presiune.

Deși poate dispărea după ce ai luat un analgezic, ce se întâmplă când te trezești cu dureri de cap? 4 cauze care te vor face să te gândești mai mult la sănătatea ta.

Nu există nicio îndoială că a te trezi cu dureri de cap este una dintre cele mai proaste moduri de a începe ziua și da, deși există diferite tipuri de dureri de cap și majoritatea durează puțin, de obicei nu ne provoacă îngrijorare decât dacă este un constantă, de exemplu, care apare în fiecare dimineață sau după efectuarea unei anumite activități.

Potrivit informațiilor de la Biblioteca Națională de Medicină a Statelor Unite, acest simptom enervant poate dispărea după câteva ore după administrarea unui tip de analgezic sau antiinflamator.

Cu toate acestea, ar trebui să fie un motiv de îngrijorare atunci când interferează cu activitățile noastre zilnice, se aprinde brusc, este exploziv, intens, vine cu traumatisme craniene sau se agravează într-o perioadă de 24 de ore.

De ce mă doare capul dimineața?

În sezonul cald, este posibil ca imediat ce te ridici să simți o ușoară durere de cap care se intensifică odată cu efortul, mai ales dacă nu ai obiceiul de a bea suficientă apă, de ce? Când dormim, corpul este într-o stare de odihnă, nu consumați alimente și nu beți lichide.

Dacă corpul tău este deshidratat, vasele de sânge din cap se pot strânge pentru a echilibra nivelul lichidelor din restul corpului. Dacă sângele la creier este afectat, șansele de a te trezi cu o durere de cap pot fi mai mari.

Trezirea cu dureri de cap din cauza lipsei de somn

Poate ai observat deja, dar în sezonul cald este aproape imposibil să adormi oricât de obosiți suntem, ne întoarcem de o mie de ori în pat, pentru că temperatura exterioară întrerupe procesul melatoninei.

Când prezentăm modificări ale ciclului de somn sau dormim mai puține ore decât ar trebui, corpul nostru intră într-o stare de alertă, eliberând hormoni care cresc ritmul cardiac, tensiunea arterială și nivelul de stres ca apărare, problema este că poate provoca o durere de cap groaznică de îndată ce ne dăm jos din pat.

Te trezești cu o durere de cap de la scrâșnirea dinților în timp ce dormi

Corpul nostru este minunat și ne avertizează atunci când ceva nu este în regulă în sănătatea noastră, dar de multe ori ignorăm semnele de avertizare până când acestea sunt mai evidente, de exemplu, când nivelul nostru de stres sau anxietate este foarte ridicat, deoarece din cauza datoriilor, grijilor, muncii sau a problemelor de sănătate, putem să dormim inconștient cu „dinții strânși”.

Daca la trezire simti o usoara durere in maxilar si in cap, este posibil ca in timpul somnului sa scrâsnesti din dinti, din cauza stresului.

Trezirea cu dureri de cap din cauza problemelor de tensiune arterială

Daca suferi de hipertensiune arteriala trebuie sa stii ca sangele care circula prin vasele tale de sange poate exercita o presiune mai mare asupra capului tau, prin urmare, cand te trezesti simti ca te invadeaza o usoara durere de cap, cand ai luat ultima data cand ai luat presiune? Aveți grijă dacă este în mod regulat la 140/90 sau mai mult.

Potrivit specialiștilor de la institutul medical Mayo Clinic, hipertensiunea arterială este unul dintre principalii factori de risc pentru dezvoltarea unui accident vascular cerebral deoarece sângele de pe pereții vaselor noastre de sânge este suficient de ridicat pentru a provoca probleme de sănătate, de la boli de inimă la probleme cerebrovasculare.

În timp, arterele se îngustează și reduc fluxul sanguin, dar cresc tensiunea arterială până când dăunează arterelor din organism, cum ar fi cele din creier.

Cofeina, un alt motiv pentru care te doare capul dimineața

Cofeina poate fi un alt motiv pentru care te doare capul dimineața, în timp ce citești, asta se datorează faptului că stimulează sistemul nervos, așa că dacă de obicei bei acea ceașcă de cafea delicioasă dimineața, dar din anumite motive te hotărăști să reduci doza, s-ar putea sa ai o durere de cap ca un „sevraj”, pentru ca organismul se obisnuieste cu aceasta substanta.

Acum că știi câteva dintre motivele pentru care s-ar putea să ai dureri de cap imediat ce te ridici, nu ignora acest simptom, idealul este să mergi la specialistul tău pentru a afla care este cauza exactă.

Recent Posts

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de vară: Are puține calorii

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de…

14 minute ago

Vârsta de pensionare, în atenția bogaților: Oamenii trebuie să lucreze

Larry Fink, directorul general al BlackRock, a avertizat recent, că Lumea se confruntă cu o…

44 de minute ago

Premier, împușcat în urma unei ședințe. Viața lui este în pericol

Premier, împușcat în urma unei ședințe. În urmă cu câteva ore, premierul slovac Robert Fico…

o oră ago

„Super-seniorii” care au trecut de 80 de ani. Cum reușesc să aibă memoria ca la 50

„Super-seniorii” care au trecut de 80 de ani. Cercetătorii germani încă mai caută să descopere…

2 ore ago

Caz halucinant în Capitală! O femeie a murit din cauza unei comprese pe care medicul a uitat-o în abdomen

O femeie a murit din cauza unei comprese pe care medicul a uitat-o în abdomen.…

2 ore ago

„Alimentul zeilor” cu mult calciu și magneziu care protejează intestinele și dublează performanța fizică

În încercarea de a obține rezultate pe cântar, mulți oameni se îndepărtează de dulciuri și…

3 ore ago

Citeste si: