Categories: Stil de viaţă

De ce nu e bine să stai picior peste picior. Obiceiul dăunează GRAV sănătății

Acest obicei comun de a încrucișa picioarele atunci când stai jos poate dăuna sănătății tale mai mult decât crezi. Aflați de ce.

Statul picior peste picior ste un obicei extrem de comun; majoritatea oamenilor nici măcar nu-și dau seama că o fac atunci când stau jos.

Deși poate fi confortabil să stai cu un genunchi încrucișat peste celălalt, acest lucru ar putea cauza probleme de sănătate de care nu ești conștient.

Un studiu publicat în Blood Pressure Monitoring a indicat că statul cu picioarele încrucișate poate crește tensiunea arterială.

Motivul pentru care se întâmplă acest lucru este că sângele din picioare trebuie să lucreze împotriva gravitației pentru a fi pompat înapoi la inimă, iar încrucișarea unui picior peste celălalt crește rezistența, făcând și mai dificilă circulația sângelui.

Acest lucru face ca organismul dumneavoastră să crească tensiunea arterială pentru a împinge sângele înapoi la inimă.

Nu veți simți niciun efect imediat, dar dacă stați jos pentru perioade lungi de timp, este important să observați cât timp aveți picioarele încrucișate.

Nu ar trebui să le țineți încrucișate mai mult de 15 minute și este important să vă ridicați și să vă plimbați cel puțin o dată pe oră.

Sursa: Unsplash

Poate duce, de asemenea, la dureri de gât și de spate

În mod ideal, cel mai bine pentru corpul nostru ar fi să stăm cu picioarele pe podea, cu picioarele depărtate de șolduri, dar nu este ușor să menținem o poziție perfectă toată ziua la birou.

Atunci când stați cu picioarele încrucișate, șoldurile sunt într-o poziție răsucită, ceea ce poate determina rotirea unuia dintre oasele pelviene.

Deoarece osul pelvian susține gâtul și coloana vertebrală, acest lucru poate cauza presiune asupra părții inferioare și medii a spatelui și a gâtului.

De asemenea, este posibil să observați că, atunci când stați cu picioarele încrucișate pentru perioade lungi de timp, picioarele vă furnică sau aveți senzația că ați amorțit.

Acest lucru se datorează faptului că, atunci când un picior este așezat deasupra celuilalt, se exercită presiune asupra venelor și nervilor din picioare. Aceast lucru poate provoca amorțeală și/sau paralizie temporară la nivelul picioarelor, gleznelor sau tălpilor.

În timp ce senzația de disconfort poate dura doar un minut sau două, încrucișarea picioarelor în mod repetat până când acestea devin amorțite poate provoca leziuni nervoase permanente.

Așa că, data viitoare când vă așezați, încercați să vă obișnuiți să stați cu ambele picioare pe podea. Nu numai că vă va ajuta postura și stabilitatea, dar vă va salva și sănătatea pe termen lung.

Recent Posts

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice care generează noi presiuni asupra sistemului de sănătate. Bunăstarea…

3 ore ago

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei la recalculare

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei…

4 ore ago

Ce se întâmplă cu creierul în prima jumătate a somnului

Există trei nevoi fundamentale ale oamenilor pentru a supraviețui: alimentația, oxigenul și somnul. Odihna este…

4 ore ago

Anii lucrați în străinătate se adaugă la calculul pensiei din România?

O întrebare tot mai frecventă în rândul românilor în ultima perioadă este dacă anii lucrați…

5 ore ago

Cele două zodii care își îndeplinesc cel mai mare vis în săptămâna 13 – 19 mai

Două zodii norocoase își îndeplinesc visurile, săptămâna aceasta. Pentru acești nativi, zilele actuale par să…

5 ore ago

Un tânăr a făcut necroză hepatică și a murit la câteva ore după ce a mâncat acest aliment reîncălzit

Un student în vârstă de 20 de ani din Belgia a făcut necroză hepatică și…

6 ore ago

Citeste si: