De ce nu este bine să speli carnea de pui înainte de preparare? Specialist: „Acestea reprezintă un transportor excelent pentru bacterii”

Deși multe persoane preferă să spele carnea de pui înainte de preparare, acest obicei poate dăuna sănătății. Carnea de pui poate conține bacterii și microoorganisme care se transferă și nu se distrug prin temperaturi scăzute. De aceea, un specialist recomandă ca acest tip de carne să fie pregătit în alte moduri.

Profesorul Tudor Rareș Olariu de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara a explicat cum ne putem feri de infecțiile cauzate de aceste bacterii, potrivit DC News.De multe ori, microorganismele prezente pe carnea de pui se pot transfera pe alte alimente. Din acst motiv, spălarea cărnii în timpul pregătirii altor garnituri sau feluri de mâncare (care nu sunt tratate mai apoi termic) poate pune sănătatea în pericol.

Carnea de pui se spală înainte de preparare? De ce este mai bine să nu procedezi astfel

„Carnea poate conține o serie de microorganisme – bacterii sau chiar paraziți – care pot să rămână în carne și să determine infecții. Există anumite temperaturi, cum este cea la care se prepară carnea, de peste 60 de grade Celsius, acestea în general distrug microorganismele.

Însă, atunci când este preparată mâncarea, chiar dacă spre exemplu carnea de pui este ținută la temperaturi mai scăzute, temperaturile scăzute nu garantează că aceste microorganisme sunt distruse, nicidecum. Pot să fie inactive, chiar și la temperatura de congelator, la -10/-20 de grade Celsius. Nu sunt distruse bacteriile care pot să determine o îmbolnăvire”, a explicat specialistul.

Bacteriile se transferă pe alte alimente

„Din aceste considerente, atunci când se prepară carnea, e bine să fie luate măsuri suplimentare de protecție. Dacă cumva se spală carnea, care poate să cuprindă firicele de sânge sau diferite fluide, acestea reprezintă un transportor excelent pentru bacterii, să ajungă spre exemplu pe tocător, în chiuvetă, pe tacâmuri, pe cuțite, în acest fel să se producă contaminarea.

Aceste contaminări pot să fie încrucișate. Dacă cineva care prepară carnea și prepară în același timp salată, bacteriile respective pot să ajungă și pe salată în timp ce este preparată, spălată în chiuveta respectivă. Indicațiile sunt ca, de regulă, atunci când este preparată carnea, să fie lăsată la urma meniului pregătit. Adică recomandările sunt să fie pregătite întâi legumele, fructele, salatele, iar la urmă carnea”, a adăugat Olariu.

 

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

9 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

9 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

10 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

10 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

11 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

11 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică