Categories: Stil de viaţă

De ce nu este recomandată dieta înfometării? Specialist: „Pe termen lung cei care țin frecvent diete sever hipocalorice ajung să …”

De cele mai multe ori, greutatea noastră este direct influențată de stilul de viață. Un stil de viață sănătos include alimentația potrivită, odihna suficientă și exerciții fizice. Multe persoane care vor să piardă în greutate apelează la diete hipocalorice severe. Totuși, este important să știi ce efect au asupra organismului și de ce nu sunt recomandate.

Indiferent de motivul pentru care vrei să pierzi în greutate, programul de slăbit trebuie adaptat nevoilor propriului organism. Dietele standard nu sunt potrivite pentru toate persoanele și pot afecta procesul de pierdere în greutate.

De asemenea, prima greșeală pe care o poți face când îți dorești să slăbești rapid este să adopți o dietă hipocalorică. Înfometarea poate avea repercusiuni grave asupra sănătății tale, motiv pentru care specialiștii nu recomandă acest pas.

Cum acționeză dieta hipocalorică asupra organismului nostru?

Cori Grămescu, expert în nuriție și fitness explică pe Instagram de ce dieta hipocalorică nu este benefică pentru organismul nostru, deși oferă rezultate pe termen scurt.

„Renunță la dietele de înfometare! Pe termen lung cei care țin frecvent diete sever hipocalorice ajung să fie mai grași decât oameni cu greutate similară, dar care nu țin niciun fel de dietă.

• Perioadele în care ești la „dietă” și te înfometezi atrag după sine niște schimbări în organism: prima și cea mai nesuferită este că îți este mult mai foame decât înainte. Sunt studii făcute asupra acestui lucru și s-a constatat că în urma unei „diete” sever restricționate caloric, subiecții percep senzația de foame cu 30% mai accentuat decât cei care nu țin în mod uzual diete.

Apoi, atunci când te înfometezi, organismul tău învață să se adapteze aportului caloric mic și să funcționeze chiar și în aceste condiții. Asta înseamnă că ori de câte ori o să mănânci semnificativ mai mult decât nivelul la care ai obținut o scădere accentuată în greutate (orice mai mult de 1.5 kg pe săptămână e o scădere accentuată în greutate, apropos), o să te îngrași accelerat.

• Pe termen lung, comportamentul de „yo-yo dieter” (slăbești brusc, te îngrași brusc în mod repetat) îți va distruge sistemul hormonal, pielea și compoziția corporală și te face să fii mai gras/ă decât dacă nu ai face absolut nimic” explică Cori Grămescu.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

7 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

7 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

8 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

8 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

9 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

9 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică