Categories: Ştiri sănătate

De ce nu se vaccinează Nicușor Dan? Motivul incredibil pe care acesta îl invocă!

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a susținut din nou că nu s-a vaccinat anti-COVID pentru că în urmă cu aproximativ jumătate de an a fost infectat cu noul coronavirus, după ce fetiţa sa a contractat infecţia la grădiniţă și în plus, nu a avut timpul necesar pentru a merge să facă un set de analize. Întrebat dacă este „antivaccinist”, Nicuşor Dan a negat vehement: „Nicidecum, nicidecum!”.
Întrebat în emisiunea Insider Politic dacă este antivaccinist, Nicuşor Dan a negat vehement.
„Nicidecum, nicidecum! După cum ştiţi, sunt un om de ştiinţă, sunt un om care vine din mediul academic, care citeşte, se informează şi ascultă de vocea ştiinţei. Mi-am vaccinat fetiţa. Nu m-am vaccinat pentru că am trecut prin coronavirus, mi-a adus fetiţa de la grădiniţă. Sunt cam cinci-şase luni de atunci. Mă voi vaccina şi în momentul în care mă voi vaccina o să aflaţi”, a afirmat Nicuşor Dan în emisiunea difuzată duminică de Prima TV.
În 31 august, Nicușor Dan a fost întrebat de jurnaliști, la conferința de presă de prezentare a bilanțului de 10 luni de la preluarea mandatului, de ce nu s-a vaccinat anti-COVID și a anunțat atunci că a trecut prin boală în luna mai.
Într-o declarație pentru Hotnews.ro, primarul general a spus atunci că nu a anunțat că are COVID-19 la vremea respectivă pentru că era deja în izolare și nici nu voia „să interfereze cu dezbaterea publică pe tema bugetului Capitalei”. „Inițial am anunțat că are fetița mea, iar la o săptămână am făcut și eu. Din acest motiv am stat 3 săptămâni în izolare”, a mai spus Nicușor Dan. El mai afirma atunci că va face vaccinul când îi va recomanda medicul.

Alexandru Rafila: „Genul ăsta de exemple compromit campania de vaccinare”

Medicul Alexandru Rafila „l-a taxat” pe Nicușor Dan, după declarațiile din august.

„Discutăm de opt luni despre vaccinare şi aflăm că, de fapt, noi nu ne-am vaccinat pentru că încă nu ne-a spus medicul. Mi se pare că exact genul ăsta de exemple compromit campania de vaccinare”, spunea Rafila, după declarațiile lui Nicușor Dan.

„Fetiţa mea, Aheea, a ieşit pozitivă la testul COVID-19. Nu are simptome, nu sunt motive de îngrijorare. Eu am ieşit negativ la testare, dar, fiind contact direct, trebuie să stau în izolare 14 zile (de la testul ei), până vineri, 30 aprilie”, a scris Nicuşor Dan pe Facebook, în primăvară.

Recent Posts

Top 10 alimente pentru a elimina toxinele din ficat în mod natural și pentru a preveni insuficiența hepatică

Ficatul este cel mai mare organ din corpul uman și servește ca depozit de nutrienți…

25 de minute ago

Pensiile acestor români se recalculează de două ori. Daniel Baciu: „Vor primi încă o creștere a veniturilor!”

Seniorii țării s-au bucurat de o creștere a pensiilor cu 13,8% la 1 ianuarie în…

55 de minute ago

Alertă ANM: SCHIMBĂRI bruște ale vremii. PROGNOZA detaliată până pe 10 iunie

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, în perioada 13…

o oră ago

Horoscop 13 mai cu Pavel Globa. Vești grozave pentru o zodie. Se vor debloca situațiile financiare și vor reuși să ducă la bun sfârșit proiectele

Horoscop zilnic pentru luni, 13 mai 2024, realizatde Pavel Globa. Startul de săptămână le aduce…

2 ore ago

HOROSCOP. Top 4 zodii care au NOROC din naștere

Astrologia oferă perspective interesante asupra personalității și destinului nostru, modelând modul în care ne vedem…

12 ore ago

Citeste si: