Sari la conținut

Singurul vaccin care nu a cauzat reacții adverse. Care este acesta și unde poate fi găsit?

Esec, campanie de vaccinare

Potrivit experților, nu există sesizări privind înregistrarea unor reactii adverse în rândul celor imunizați cu un anumit vaccin. Acesta nu a cauzat reacții nici în cazul persoanelor revaccinate cu a treia doză, potrivit experților.

Un expert rus susţine că nu există sesizări privind înregistrarea unor reacţii adverse în rândul celor revaccinați cu Sputnik V, vaccinul administrat în Rusia.

Nu există sesizări privind reacțiile adverse cauzate de Sputnik V

Sputnik Light

Directorul Centrului Național de Cercetare în domeniul Epidemiologiei și Microbiologiei „N.F.Gamalei” din Rusia, Aleksandr Ghinzburg, a declarat că nu au fost raportate sesizări cu privire la înregistrarea unor reacţii adverse ale vaccinului anti-coronavirus Sputnik V nici din partea celor care s-au revaccinat, cei care au făcut doza a treia.

”Până în momentul de faţă nu au fost raportate absolut nicio sesizare cu privire la înregistrarea unor reacţii advere”, a declarat Ghinzburg, citat de Agenţia de presă RIA NOVOSTI, potrivit RADOR.

Acesta a fost răspunsul data de el la întrebarea cum este tolerat vaccinul Sputnik V de către cei care sunt vaccinați cu cea de-a treia doză.

Vaccinarea, singura metodă sigură de limitare a răspândirii coronavirusului

Specialiștii fac în continuare apel la populație să se imunizeze pentru că aceasta este soluția limitării răspândirii coronavirusului, după cum explică și președintele Societății Române de Epidemiologie, Doina Azoicăi.

„Persoanele care nu s-au vaccinat până la acest moment sunt invitate, sunt rugate să se vaccineze, pentru a se limita cât mai mult înregistrarea cazurilor grave și spitalizate.

Persoanele care necesită administrarea celei de-a treia doză, doză de booster, este un moment oportun să facă cea de-a treia doză, dacă au trecut mai mult de șase luni de la doza a doua.

Recomand evitarea întrunirilor cu multe persoane, evitarea aglomerărilor, mai ales din centrele comerciale comerciale și, bineînțeles, purtarea măștii într-un mod responsabil şi corect”, a declarat Doina Azoicăi.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: