De ce purtarea șosetelor în pat te ajută să dormi mai bine?

Poate că ați auzit că ar trebui să dormiți 7 sau mai multe ore zilnic, dar dacă sunteți ca majoritatea oamenilor, s-ar putea să vă luptați pentru a vă odihni bine. Potrivit unui studiu, lipsa de somn vă poate afecta semnificativ sănătatea . Cu toate acestea, purtarea șosetelor în pat ar putea fi doar soluția de care aveți nevoie.

Cercetările  arată că oamenii care au pus șosete la culcare adorm cu 15 minute mai devreme decât cei care nu. De asemenea, purtătorii de șosete sunt mai puțin predispuși să se trezească în timpul nopții. Studiul concluzionează că acest lucru se întâmplă din cauza modului în care corpul nostru își reglează temperatura internă.

Pe tot parcursul zilei, temperatura corpului nostru fluctuează în jur de 98,6 grade Fahrenheit sau 37 de grade Celsius. În timpul nopții, scade cu 1-2 grade mai jos pe măsură ce adormim. Reducerea temperaturii corpului  face parte dintr-un sistem neurologic complex care vă determină tiparul de somn; care este cunoscut medical sub numele de ritm circadian.

De ce purtarea șosetelor în pat te ajută să dormi mai bine?

Corpul depinde de vasele de sânge situate pe pielea noastră, în special de extremități (mâini și picioare), pentru a ne regla temperatura internă.

Când temperatura corpului este caldă, vasele de sânge se extind într-un proces cunoscut sub numele de vasodilatație. Acest lucru ajută la creșterea fluxului sanguin și la circulația sângelui mai cald prin corp; producând un efect de răcire. Pe de altă parte, dacă temperatura corpului scade, vasele de sânge se micșorează, crescând tensiunea arterială și forțându-l să curgă la suprafață într-un proces numit vasoconstricție.

Palmele și picioarele tale sunt fără păr, deci nu sunt la fel de izolate ca alte organe. Potrivit unui studiu, menținerea picioarelor calde înainte de culcare stimulează procesul de vasodilatație. Acest lucru vă ajută corpul să se relaxeze și să adoarmă mai ușor.

Cercetări suplimentare  spun că cel mai bun mod de a determina tiparul de somn al unei persoane este prin măsurarea gradientului de temperatură distal-proximal sau DPG. Aceasta se referă la diferența de temperatură dintre extremități (mâini și picioare) și corpul de bază. Dovezile sugerează că a ajuta o persoană să-și regleze DPG prin purtarea de șosete este un mijloc mai puternic de a adormi decât hipnoza sau suplimentele de melatonină.

 

 

Recent Posts

Exercițiu pentru reglarea tensiunii arteriale și sănătatea inimii. Lidia Fecioru: „Dimineața și seara, 5 minute”

Exercițiu pentru reglarea tensiunii arteriale. Milioane de oameni din întreaga lume se confruntă cu hipertensiunea…

21 de minute ago

Ce trebuie să faci după ce ai fost diagnosticat cu cancer. Cum să depășești această experiență dificilă

Ce să faci după ce ai fost diagnosticat cu cancer. Un diagnostic de cancer este,…

50 de minute ago

Hipertensiunea arterială: complicații la nivel cardiovascular, al rinichilor și al creierului

Hipertensiunea arterială poate avea numeroase complicații asupra sănătății, afectând diverse organe și sisteme din corp.…

2 ore ago

Horoscop rune 20-26 mai. Mihai Voropchievici anunță schimbări importante: Să se pregătească! Încep o viață nouă

Horoscop rune. Săptămâna 20-26 se anunță a fi una plină de evenimente neașteptate, cu schimbări…

2 ore ago

Ce este acupunctura: cum funcționează și când e recomandată. Care sunt riscurile asociate

Acupunctura este o formă de medicină tradițională chineză care implică inserarea de ace subțiri în…

3 ore ago

Citeste si: