De ce sunt monturile mai frecvente la femei? Ce afecțiuni grave poți dezvolta de la monturi?

Hallux valgus este termenul medical pentru monturi. Un mont este o diformitate a degetului mare al piciorului, numit haluce. Montul se formeaza atunci cand varful degetului mare impinge impotriva urmatorului deget de la picior, fortand articulatia degetului mare sa creasca si sa iasa in afara. Pielea de deasupra montului poate fi rosie si inflamata. Se pot dezvolta monturi mici si pe degetul mic de la picior.

Ca majoritatea bolilor sistemului locomotor, hallux valgus provoaca durere si poate afecta ocazional mobilitatea pacientului, agravand calitatea vietii. Motivul, locatia si intensitatea durerii unui mont se schimba pe tot parcursul evolutiei bolii.

Monturile pot progresa in marime si severitate. Un mont poate incepe de la o problema minora si, in timp, se poate dezvolta intr-o deformare severa a piciorului. Este important de stiut ca nu toate monturile se agraveaza. Unele monturi nu se schimba niciodata in dimensiune. Altele pot progresa pana la o deformare majora a picioarelor. Genetica joaca un rol important.

Medicul ortoped Ahmad Alqadi a explicat cum ne afectează această afecțiune:

„Mulți pacienți pe care i-am tratat de această afecțiune au venit la un consult de specialitate destul de târziu. Pentru mulți, monturile nu reprezintă o problemă foarte gravă, motiv pentru care amână un consult de specialitate. 🦶🏼🦶🏼

🗣: Ceea ce nu știu foarte mulți este că montul poate deforma mersul și poate dezvolta afecțiuni mult mai grave la nivelul picioarelor dacă nu sunt tratate la timp!

Dacă simți că piciorul tău este deformat, iar mersul îți este îngreunat și modificat, organismul tău te avertizează că există o problemă. Mai mult, dacă degetul mare de la picior îl încalecă pe următorul, ai toate șansele să fii diagnosticat cu Hallux Valgus sau pe scurt, monturi. 🦶🏼🦶🏼

Chiar dacă există mai multe cauze ce duc la apariția monturilor, femeile sunt mai predispuse la această afecțiune pentru că poartă încălțări incomode sau cu toc. 👠👠 Bineînțeles că mai există și alte cauze comune precum: traumatismele sau poliartrita reumatoidă.

Rețineți❗️Monturile apar deoarece osul metatarsian se deplasează, se rotește și se ridică. Astfel, deformarea piciorului devine foarte vizibilă și deranjantă. Chiar dacă nu este neaparat dureroasă, trebuie tratată cât mai repede. Chiar dacă intervenția chirurgicală este singura soluție, executată cum trebuie poate aduce un rezultat foarte bun. V-am pregătit și o poză pentru a vedea exact diferențele!”, a explicat Ahmad Alqadi.

Recent Posts

Uleiul care abundă în vitamina E. Este un antioxidant natural și nu conține grăsimi trans

Uleiul este un ingredient esențial în orice bucătărie și există mii de varietăți din care…

19 minute ago

EL ar fi adevăratul iubit al Simonei Halep. Nu este cel despre care a scris deja toată presa

Simona Halep a publicat pe rețelele de socializare numeroase buchete de flori, ceea ce arată…

48 de minute ago

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

o oră ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

2 ore ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

2 ore ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică