marți, octombrie 4, 2022

Hallux valgus este termenul medical pentru monturi. Un mont este o diformitate a degetului mare al piciorului, numit haluce. Montul se formeaza atunci cand varful degetului mare impinge impotriva urmatorului deget de la picior, fortand articulatia degetului mare sa creasca si sa iasa in afara. Pielea de deasupra montului poate fi rosie si inflamata. Se pot dezvolta monturi mici si pe degetul mic de la picior.

Te-ar mai interesa: VIDEO șocant! Pieton, lovit de ambulanță. ”Intră c...

Ca majoritatea bolilor sistemului locomotor, hallux valgus provoaca durere si poate afecta ocazional mobilitatea pacientului, agravand calitatea vietii. Motivul, locatia si intensitatea durerii unui mont se schimba pe tot parcursul evolutiei bolii.

Monturile pot progresa in marime si severitate. Un mont poate incepe de la o problema minora si, in timp, se poate dezvolta intr-o deformare severa a piciorului. Este important de stiut ca nu toate monturile se agraveaza. Unele monturi nu se schimba niciodata in dimensiune. Altele pot progresa pana la o deformare majora a picioarelor. Genetica joaca un rol important.

Te-ar mai interesa: Octavian Jurma: Pandemia nu s-a terminat! Valul 7 ...

Medicul ortoped Ahmad Alqadi a explicat cum ne afectează această afecțiune:

„Mulți pacienți pe care i-am tratat de această afecțiune au venit la un consult de specialitate destul de târziu. Pentru mulți, monturile nu reprezintă o problemă foarte gravă, motiv pentru care amână un consult de specialitate. 🦶🏼🦶🏼

🗣: Ceea ce nu știu foarte mulți este că montul poate deforma mersul și poate dezvolta afecțiuni mult mai grave la nivelul picioarelor dacă nu sunt tratate la timp!

Te-ar mai interesa: De ce unii oameni se supără din nimicuri? Arsenie ...

Dacă simți că piciorul tău este deformat, iar mersul îți este îngreunat și modificat, organismul tău te avertizează că există o problemă. Mai mult, dacă degetul mare de la picior îl încalecă pe următorul, ai toate șansele să fii diagnosticat cu Hallux Valgus sau pe scurt, monturi. 🦶🏼🦶🏼

Chiar dacă există mai multe cauze ce duc la apariția monturilor, femeile sunt mai predispuse la această afecțiune pentru că poartă încălțări incomode sau cu toc. 👠👠 Bineînțeles că mai există și alte cauze comune precum: traumatismele sau poliartrita reumatoidă.

Te-ar mai interesa: De ce apare durerea de cap în partea stângă. Iată ...

Rețineți❗️Monturile apar deoarece osul metatarsian se deplasează, se rotește și se ridică. Astfel, deformarea piciorului devine foarte vizibilă și deranjantă. Chiar dacă nu este neaparat dureroasă, trebuie tratată cât mai repede. Chiar dacă intervenția chirurgicală este singura soluție, executată cum trebuie poate aduce un rezultat foarte bun. V-am pregătit și o poză pentru a vedea exact diferențele!”, a explicat Ahmad Alqadi.

Te-ar mai interesa: Cum știi că e cazul să mergi la un specialist în i...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private