Categories: Ştiri sănătate

Decizia finală a Agenției Europene a Medicamentului asupra vaccinului anti-COVID de la AstraZeneca

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a luat, recent, decizia finală asupra vaccinului anti-COVID de la AstraZeneca. Se pare că EMA va susține în continuare administrarea vaccinului, în ciuda numeroaselor probleme de sănătate raportate.

De la apariția controverselor privind vaccinul anti-COVID produs de AstraZeneca, majoritatea specialiștilor au susținut că asocierea dintre problemele de sănătate și administrarea serului este complet greșită. Experții susțin că este vorba despre o suprapunere, iar decesele și problemele de sănătate s-ar fi manifestat și în lipsa administrării vaccinului.

Decizia finală asupra vaccinului anti-COVID AstraZeneca

Vaccinul AstraZeneca este «sigur și eficient», iar beneficiile depășesc orice posibil risc, transmite EMA.

Emer Cooke, directoarea Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA), a declarat că s-a stabilit de către comitet că „vaccinul este sigur și eficient”, iar beneficiile depășesc orice posibil risc. Serul nu este asociat cu o creștere a riscului de evenimente tromboembolice sau de cheaguri de sânge, a adăugat dna Emer Cooke, potrivit Rador.

„Comitetul a ajuns o concluzie clară și științifică. Acesta este un vaccin sigur și eficient. Beneficiile în protejarea persoanelor de Covid-19, cu riscurile asociate de moarte și spitalizare, depășesc posibilele riscuri. Comitetul a concluzionat și că vaccinul nu este asociat  cu un risc crescut de tromboză sau cheaguri de sânge”, susține Emer Cooke, potrivit DC News.

Asocierea dintre cazurile grave și administrarea vaccinului nu pot fi complet îndepărtate, însă imunizarea trebuie să continue datorită beneficiilor

„În timpul investigațiilor și analizelor, am început să vedem un număr restrâns de cazuri de hipercoagulare, rare și neobișnuite, dar foarte serioase. Acest lucru a declanșat o cercetare mai amănunțită.

Bazându-ne pe dovezile valabile și după zile întregi de analizare a rezultatelor de laborator, raporturi clinice, autopsii și alte informații din testările clinice, încă nu putem să eliminăm complet o legătură dintre aceste cazuri și vaccinul. Ceea ce a recomandat astfel comitetul este aducerea la cunoștință a acestor posibile riscuri, asigurarea că sunt incluse în informațiile de produs”, a adăugat ea.

 

Recent Posts

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

9 minute ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

38 de minute ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

o oră ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

2 ore ago

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică