duminică, septembrie 26, 2021

Specialiștii susțin că administrarea vaccinurilor anti-COVID este greșit asociată cu problemele de sănătate raportate la nivel mondial. Aceștia susțin că este vorba despre o suprapunere, iar decesele și problemele de sănătate ar fi avut loc și fără administrarea acestuia. Autoritățile susțin în continuare că toate cele 4 vaccinuri anti-COVID aprobate sunt sigure, inclusiv cel produs de AstraZeneca

Octavian Jurma, medic epidemolog, oferă detalii despre vaccinul AstraZeneca și asocierea acestuia cu problemele de sănătate raportate. El susține că problemele ar fi apărut oricum, chiar și în lipsa vaccinului.

Octavian Jurma, epidemiolog, despre vaccinul AstraZeneca și problemele de sănătate raportate

Specialiștii recomandă folosirea tuturor celor patru tipuri de vaccin aprobate de Uniunea Europeană, inclusiv cel de la AstraZeneca. O astfel de recomandare a făcut la Radio România Actualități și epidemiologul timișorean Octavian Jurma, invitatul “Apelului Matinal” din această dimineață, potrivit Rador.

„Nu există nicio dovadă ştiinţifică că serul AstraZeneca are într-adevăr probleme. Deci am putea renunța la toate vaccinurile, dacă orice incident care este la fel de frecvent în populația vaccinată ca în populația normală, noi îl exacerbăm şi îl ataşăm în mod artificial ca să atacăm vaccinul.

Ne apropiem de acest prag de 70.000 de vaccinuri pe zi, care este necesar ca să ajungem la celălalt prag de două milioane pe lună, astfel încât să putem avea la sfârșitul anului speranța că vom depăși 50% din populaţia vaccinată, însă va fi destul de dificil dacă nu începem să educăm populația, nu doar să comunicăm așa, în stilul ăsta de marketing.

O să trebuiască să ajungem la cei care sunt sceptici și la sfârșit mai avem o populaţie de 30%, pe care o vedem peste tot, sunt oameni care au fost expuşi la aceste mesaje antivaccinare şi care au credința fermă că e mai periculos vaccinul. Este absurd, dar foarte multă credință nu ţine de raţiune”, explică medicul.

Agenția Europeană a Medicamentului este așteptată să ia astăzi o decizie în privința vaccinului AstraZeneca, după ce mai multe state au suspendat administrarea acestui ser din cauza unor posibile reacții adverse severe. Organizația Mondială a Sănătății a recomandat folosirea în continuare a acestui vaccin și a anunțat că va monitoriza în permanență efectele secundare raportate în mai multe țări.

 

Ultimele stiri