Categories: Ştiri sănătate

Declarațiile unei paciente din Suceava vaccinată cu lotul controversat AstraZeneca. Ce simptome a experimentat imediat după vaccin?

În cadrul unui interviu televizat, o pacientă din Suceava care a fost vaccinată cu lotul controversat AstraZeneca a povestit despre simptomele pe care aceasta le-a resimțit după vaccin. Pacienta a declarat că efectele secundare experimentate au fost doar senzațiile de febră ușoară, iar acum este dispusă să facă rapelul.

”Pe data de 20 februarie m-am vaccinat cu Astra Zeneca, lotul controversat, în sala de sport a unei școli din din municipiul reședință de județ. În prima zi nu am avut nimic, sau poate nu am dat importanță, a doua zi am resimțit un ușor disconfort, cu puțină febră. În rest, nimic. Rapelul, din câte am înțeles, tot cu AstraZeneca, din alt lot”, mărturisește femeia.

Valeriu Gheorghiță: campania de vaccinare va continua. Ce se întâmplă cu lotul controversat AstraZeneca?

„Cei programați la rapel cu AstraZeneca vor fi injectați cu AstraZeneca, însă nu din lotul ABV 2856 semnalat în Italia. Cei care sunt programați mâine (vineri) la vaccin vor primi doza de vaccin AstraZeneca dintr-un alt lot, necarantinat”, a precizat Gheorghiță.

„Decizia retragerii lotului semnalat în Italia este luată din maximă precauție. Chiar dacă în România nu există semnale care să indice o relație de cauzalitate, am decis să luăm aceeași decizie ca și Italia – carantinarea dozelor din acel lot.

Vreau să menținem nivelul de încedere în acest tip de vaccin.

Agenția Europeană a Medicamentului a transmis azi (joi), în urma analizei experților, că nu există indicii ale unei relații de cauzalitate (între decese semnalate în țări din UE și administrarea vaccinului, n.r.)”, a spus medicul.

Recent Posts

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

7 minute ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

36 de minute ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

o oră ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

2 ore ago

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică